ZVEZA SENIORJEV NSi NASPROTUJE POSTAVLJANJU AZILNIH DOMOV IN POZIVA VLADO, DA ODLOČITEV PREKLIČE

Na 5. redni seji UO ZS NSi smo obravnavali program NSi za EU volitve, spregovorili pa smo tudi o kandidacijski listi NSi za EU volitve in aktivnosti v volilni kampanji. Na seji sta sodelovala tudi predsednik NSi Matej Tonin in Lojze Peterle.

V debati med člani je bilo izpostavljeno, da naj poslanska skupina NSi zaradi poslabšanja socialnega stanja upokojencev z najnižjimi pokojninami pod vlado Roberta Goloba sproži v DZ aktivnosti za ukrepe pomoči.

Določilo smo tudi termin in potek pomladanskega izleta seniorjev v Kamnik ob 150. obletnici rojstva in 90. obletnici smrti generala in pesnika Rudolfa Maistra.

Na seji je bil sprejet tudi naslednji sklep: Zveza seniorjev NSi nasprotuje postavljanju azilnih domov in poziva vlado, da odločitev prekliče. Podpiramo sklepe, ki so jih soglasno na skupni seji sprejeli občinski svetniki prizadetih občin Središče ob Dravi, Sveti Tomaž in Ormož. Vladna koalicija sprejema odločitve, ki niso skladne z demokratičnimi postopki odločanja in politične transparentnosti.