EKIPA NSi JE DOKAZ, DA SE Z VZTRAJNIM IN PREDANIM DELOM LAHKO DOSEŽE ODMEVNE REZULTATE

Politični svet je že globoko v volilni kampanji. Medtem ko se po stari navadi pojavljajo »novi« obrazi, pa v Novi Sloveniji – krščanski demokrati stavimo na stabilnost, tradicijo, preverjene rešitve, sposobne kadre in opravljeno delo.

Ministrska ekipa NSi ima kaj pokazati. Minister Janez Cigler Kralj že od začetka mandata v ospredje postavlja tri prioritete: celostno skrb za starejše, odziven trg dela in družine. Obiskal je več kot 40 domov za starejše in podpisal 10 pisem o nameri za gradnjo ali obnovo namestitev starejših. Z ekipo je pripravil ukrepe, s katerimi so uspeli ohraniti 300.000 delovnih mest.

Minister Jernej Vrtovec si prizadeva za dobro razvito prometno infrastrukturo in pripravo Slovenije na zeleni  prehod, s katerim bi si zagotovili večjo energetsko neodvisnost in podnebno nevtralnost. Gradi se praktično po vsej Sloveniji. Pospešeno se obnavlja številne ceste in železnice ter ureja nove kolesarske steze. Tudi v naši regiji.

Pod vodstvom ministra Mateja Tonina so se krepko izboljšali kadrovski trendi v Slovenski vojski, poskrbljeno je tudi za ustrezno opremo in investicije. Več je sredstev za gasilsko in zaščitno opremo, urejajo se tudi gasilska zavarovanja. V načrtu je nacionalni center civilne zaščite, za enega od treh podcentrov pa si prizadeva tudi naša regija.

Minister Mark Boris Andrijanič z ekipo uresničuje 40 ukrepov, s katerimi želimo Slovenijo popeljati med pet digitalno najbolj naprednih držav v EU. Gre za največji program digitalnih kompetenc v naši zgodovini, ki bo omogočal dostop do moderne računalniške opreme in tečajev digitalnih veščin.

Pred kratkim se je ministrski ekipi NSi pridružil tudi minister za kmetijstvo Jože Podgoršek, ki že dal časa odlično sodeluje s Kmečko zvezo NSi. Veseli smo, da lahko skupaj skrbimo tudi za bolj perspektivno prihodnost slovenskega kmeta.

Vodila ekipe NSi, ki je med seboj povezana, so dostojanstvo človeka, varnost, svoboda in močno gospodarstvo. V tem se odraža naše delo in vse to je potrebno, da v Sloveniji lahko zadovoljno ter v spoštovanju drug drugega živimo. Tako bo NSi delovala tudi v prihodnje.