ZELENA ZVEZA

ZELENA ZVEZA

Zelena zveza Nove Slovenije – krščanskih demokratov je bila ustanovljena 20. oktobra 2021 s poslanstvom:

 • kritičnega razmišljanja,
 • strokovne pomoči za vso zainteresirano javnost,
 • povezovanja in integracije v okolje,
 • nadgradnje obstoječega sistema.

Člani Zelene zveze NSi so lahko vsi člani NSi, ki to svojo željo izrazijo pismeno s prijavnico in so starejši od 21 let.

Predsednik Zelene zveze Nove Slovenije je Nejc Vesel.

Kontaktni podatki:

Zelena zveza NSi
Dvorakova ulica 11a
1000 Ljubljana

Telefon: 01/241 66 50
Fax: 01/241 66 70

Programska izhodišča Zelene zveze NSi

Nejc Vesel

predsednik Zelene zveze NSi

Nataša Brežnik

podpredsednica Zelene zveze NSi

Jožef Horvat

podpredsednik Zelene zveze NSi

V kolikor želite delovati v Zeleni zvezi oziroma biti obveščenih o njihovih aktivnostih, nam prosimo sporočite vaše kontaktne podatke.

  ZELENA ZVEZA NSI NA KONFERENCI O GRADBENIŠTVU V PORTOROŽU

  26.04.2022

  Predsednik Zelene zveze NSi Nejc Vesel  se je v začetku tedna udeležil konference o gradbeništvu v Portorožu na temo: Kaj lahko gradbeni sektor pričakuje po volitvah?

  Organizator konference, Častnik Finance, je na okroglo mizo povabil več predstavnikov koalicijskih in opozicijskih strank. Odzvali so se predstavniki NSi (Nejc Vesel), Povežimo Slovenijo (Gregor Perič), SAB (Andrej Rajh), SD (Milan M. Cvikl) ter Gibanje Svoboda (Dimitrij Zadel).

  V začetku pogovora je beseda tekla o že začetkih državnih investicijah, planu novih investicijah ter kako bodo same volitve vplivale na gradbeništvo kot sektor. Poleg tega je bilo govora še o globalni politični negotovosti, rastočih cenah posameznih materialov v gradbeništvu ter težavah pri dobavah le-teh.

  Na koncu je bil predstavljen še vidik pomanjkanja strokovnega kadra v tej panogi, visoki obdavčitvi plač ter težavah pri pridobivanju delovnih dovoljenj.