KLUB KRŠČANSKE DEMOKRACIJE

KLUB KRŠČANSKE DEMOKRACIJE

Klub krščanske demokracije (Klub KD) je bil ustanovljen 8. aprila 2022. Na ta dan pred 32 leti so v Sloveniji potekale prve povojne večstrankarske in demokratične volitve. Zmagala je koalicija Demos, ki je pod vodstvom Slovenskih krščanskih demokratov v Sloveniji začela postopek demokratizacije in kasneje tudi slovenske osamosvojitve.

Člani kluba lahko postanejo nekdanji poslanci skupščine Republike Slovenije izvoljene na prvih demokratičnih volitvah leta 1990, nekdanji predsedniki republike, nekdanji poslanci državnega zbora, nekdanji poslanci Evropskega parlamenta, nekdanji državni svetniki, nekdanji člani vlade in nekdanji župani, ki so člani ali simpatizerji stranke.

Član oziroma članica kluba postane vsak, ki podpiše pristopno izjavo in je v preteklosti opravljal eno izmed zgoraj navedenih funkcij. Član kluba lahko postane tudi nečlan stranke.

Cilji in naloge kluba so:

  • povezovanje in sodelovanje nekdanjih funkcionarjev iz vrst krščanske demokracije,
  • posredovanje predlogov, zamisli in idej vodstvu stranke in poslanski skupini stranke,
  • ohranjanje vrednot krščanske demokracije.

Predsednik Kluba krščanske demokracije je Lojze Peterle.

Kontaktni podatki:

Klub krščanske demokracije
Dvorakova ulica 11a
1000 Ljubljana

Telefon: 01/241 66 50
Fax: 01/241 66 70

Lojze Peterle

predsednik Kluba krščanske demokracije

Ignac Polajnar

podpredsednik Kluba krščanske demokracije

V kolikor želite delovati v Klubu krščanske demokracije oziroma biti obveščenih o njihovih aktivnostih, nam prosimo sporočite vaše kontaktne podatke.