Matej Tonin v intervjuju za Požareport: Tako kot je za hokejista pomembno, kam bo šel pak, je za politika pomembno, da zna predvidevati

Tonin_Matej_NK“Pri hokeju moraš mirno sprejemati ogromno udarcev in biti fokusiran. Tako kot je za hokejista pomembno, da zna predvideti, kam bo šel pak, je tudi za politika pomembno, da je dober v predvidevanju.” Tako je vodja PS NSi Matej Tonin dejal v intervjuju za Požareport.

Med drugim je spregovoril tudi o aferi Veber. “Od samega začetka sem vedel, da gre za veliko zgodbo, kjer bi v vsaki normalni zahodno evropski demokraciji politik v tem primeru odšel. A Slovenija je malce posebna, saj se vse skupaj vedno želi prikazati kot klasičen spopad med desnico in levico. Zato sem pri svojih nastopih zelo pazil, da ta zgodba ne bi postala klasičen boj med levico in desnico. To, kar sem po zakonu moral narediti, sem naredil. O vsem ostalem pa bodo odločali ljudje,” je povedal Matej Tonin.

V intervjuju, ki ga je vodil urednik in novinar Bojan Požar, je Matej Tonin spregovoril tudi o odnosih na desnem političnem polu ter splošni politični klimi v državi. Celoten intervju si lahko ogledate na spodnji povezavi.