KOMENTAR: DIREKTOR NPU NI GOVORIL RESNICE, SLEDILE SO HIŠNE PREISKAVE

DELI:
24.04.2024, NSi

»Kampanja za evropske volitve se je očitno začela. V Gibanju Svoboda so jo pričeli tako kot znajo – s hišnimi preiskavami in objavami neresničnih člankov na spletnih straneh strankarskega glasila »Necenzurirano.si«. Napori za »depolitizacijo« policije in medijev očitno že kažejo svoje prve obrise,« je o dogajanju v zvezi s hišnimi preiskavami v zadevi DARS in delovanjem parlamenatarnih preiskovalnih komisij dejala dr. Vida Čadonič Špelič in dodala:

»Hišne preiskave pol leta po odhodu Valentina Hajdinjaka iz družbe DARS razumemo kot jasno sporočilo Novi Sloveniji, naj bomo tiho in naj nehamo preiskovati vpletanje Roberta Goloba v delo policije in njegove posle v GEN-I. Verjetno ni naključje, da se je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) za hišne preiskave odločil le nekaj dni zatem, ko smo v NSi opozorili, da direktor NPU Darko Muženič na preiskovalni komisiji ni govoril resnice. S tem je želel zaščititi predsednika vlade Roberta Goloba, 12. aprila je bil imenovan tudi za direktorja NPU za dobo petih let.

A dejstvo je, da bo moral predsednik Vlade Robert Golob slej kot prej stopiti pred javnost in v zvezi s svojimi ravnanji marsikaj pojasniti. Čas se mu izteka!

Včerajšnje hišne preiskave pa so potrdile, kar v NSi trdimo že ves čas – Valentin Hajdinjak je svoje delo opravljal dobro in zakonito. Hajdinjak namreč ni osumljenec v nobeni izmed afer, ki so se v medijih pojavljale zadnjega pol leta. Cilj njegove zamenjave je bil torej jasen – Svoboda je želela prevzeti družbo DARS.«