V POLITIKI SMO ZATO, DA DELAMO ZA SKUPNO DOBRO

DELI:
19.02.2021, NSi

»Tukaj smo zato, da delamo za skupno dobro. DeSUS je znotraj naše koalicije dosegel, da smo za upokojence znatno popravili krivice za nazaj in vključno z letošnjim 11. januarjem in izplačili v lanskem letu, so upokojenci dobili okrog 550.000.000 zraven rednim pokojninam,« je v oddaji Tarča dejal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Poudaril je, da praktično formalno KUL-a ni več. Se pa je odzval na kritike iz opozicije. »Kar pa gospod Mesec pravi, da bi vsaka vlada dala ljudem to, kar je dala ta vlada … Zakaj pa niste podprli nobenega PKP-ja, glasovali ste celo proti. Prav ta politična stabilnost bi bila ključna v trenutku, ko so nekateri obupali in zbežali kot leta 1991 in če želi država funkcionirati, skrbeti za gospodarstvo, za ljudi, moramo imeti kot predpogoj politično stabilnost,« je poudaril Jožef Horvat.

Spregovoril je tudi o uspehih vlade. »Eden ključnih je ta, da je Slovenija, slovenska vlada in še osem članic, marca lani takoj, ko smo prevzeli oblast, pozvala Evropsko komisijo k enotnemu solidarnemu pristopu v boju proti COVID-u s tako imenovanimi korona obveznicami,« je dejal poslanec NSi.

Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.