V POLITIKI SMO ZATO, DA DELAMO ZA SKUPNO DOBRO

DELITE TA
PRISPEVEK
19.02.2021, NSi

»Tukaj smo zato, da delamo za skupno dobro. DeSUS je znotraj naše koalicije dosegel, da smo za upokojence znatno popravili krivice za nazaj in vključno z letošnjim 11. januarjem in izplačili v lanskem letu, so upokojenci dobili okrog 550.000.000 zraven rednim pokojninam,« je v oddaji Tarča dejal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Poudaril je, da praktično formalno KUL-a ni več. Se pa je odzval na kritike iz opozicije. »Kar pa gospod Mesec pravi, da bi vsaka vlada dala ljudem to, kar je dala ta vlada … Zakaj pa niste podprli nobenega PKP-ja, glasovali ste celo proti. Prav ta politična stabilnost bi bila ključna v trenutku, ko so nekateri obupali in zbežali kot leta 1991 in če želi država funkcionirati, skrbeti za gospodarstvo, za ljudi, moramo imeti kot predpogoj politično stabilnost,« je poudaril Jožef Horvat.

Spregovoril je tudi o uspehih vlade. »Eden ključnih je ta, da je Slovenija, slovenska vlada in še osem članic, marca lani takoj, ko smo prevzeli oblast, pozvala Evropsko komisijo k enotnemu solidarnemu pristopu v boju proti COVID-u s tako imenovanimi korona obveznicami,« je dejal poslanec NSi.

Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.