V KORIST NAS VSEH BI BILO, DA BI SE VEČ POGOVARJALI

DELI:
01.10.2021, NSi

Predsednik NSi Matej Tonin se je udeležil soočenja v oddaji Tarča na temo aktualnega dogajanja v slovenski družbi.

Komentiral je sredine proteste in poudaril, da le ti najbolj ovirajo življenje navadnih ljudi. »Popolnoma neprimerno je nasilje in napadi na novinarje, ker to enostavno ne pelje nikamor. Tovrstni protesti ne onemogočajo vlade, ker je ta na isti dan brez večjih težav sprejela proračuna za leti 2022 in 2023. Demonstracije so največ problemov naredile navadnim ljudem, ki niso mogli domov in se premikati po Ljubljani. Največ težav so protestniki naredili prav vsakdanjemu življenju ljudi. Vsekakor bi se rad na tem mestu zahvalil slovenskim policistom, ki opravljajo izjemno delo, tudi po moji oceni so pri tem zadnjem protestu zelo dobro opravili svoje delo in smo jim lahko le hvaležni,« je dejal Tonin.

Omenil je tudi stabilno gospodarsko rast in nizko stopnjo brezposelnosti, ki jo je vlada uspela zadržati na predkoronski ravni. »Naša gospodarska rast in stopnja brezposelnosti vsekakor kaže, da se je v gospodarskem smislu država zelo dobro spopadla s samo gospodarsko krizo in preprečila kakršnekoli težave, ki bi lahko iz tega nastale,« je poudaril predsednik Tonin.

Dotaknil se je tudi problema precepljenosti v državi. »Vlada je želela povečati precepljenost, da bi imeli tako visoko kot v drugih evropskih državah. Le ta zmanjša hospitalizacije in manj obremenjuje sam zdravstveni sistem, da lahko državljani nemoteno dostopajo do drugih zdravstvenih storitev,« je zagotovil podpredsednik vlade. Spomnil je na to, da je cepljenje edina pot, ki vodi v normalno življenje.

Pogovor pa je tekel tudi na temo povolilnega povezovanja opozicijskih strank KUL-a. »Če je to slučajno prihodnja slovenska koalicija, me je strah, ker se mi zdi, da preveč padajo na vsako provokacijo,« je povedal Matej Tonin. Zaključil je z mislijo: »Današnja oddaja je pokazala, da smo medsebojno zelo različni. Dejstvo je, da bomo morali v tej državi še kar nekaj časa skupaj živeti. V korist vseh nas bi bilo, da bi se več pogovarjali in, da bi bilo med nami več dialoga. S tem bi dosegli boljše razumevanje drug drugega in kot država bi imeli boljše rezultate,« je še dodal.