ANDREJ ČERNIGOJ: PRI OKREVANJU GOSPODARSTVA RAČUNAMO NA USTVARJALNE IN PRIZADEVNE LJUDI

DELI:
08.10.2020, NSi

Poslanec NSi Andrej Černigoj je na seji odbora za gospodarstvo izpostavil, da so predlagani proračunski dokumenti za naslednji dve leti kljub krizi razvojno naravnani. Proračunske dokumente za leti 2021 in 2022 načrtujemo v stanju velike negotovosti ter padcu gospodarske aktivnosti v EU, ki se ji kljub dobremu odzivu naše vlade seveda nismo zmogli izogniti tudi v Sloveniji.

Poslanec NSi je na seji odbora za gospodarstvo poudaril: “Naša fiskalna realnost v prihodnjih dveh letih bo odvisna tudi od tega, kako smo uspeli gospodarstvo in delovna mesta reševati v tem letu. Vladni ukrepi za boj proti posledicam COVID-19 so pomagali ohraniti skoraj 300 tisoč delovnih mest.” Izpostavil je ukrepe nadomestila za čakanje na delo za 147.500 zaposlenih, temeljnega dohodka za 51.500 oseb ter povračila prispevkov za pokojninsko varstvo za 479.000 oseb.

UMAR je v svoji jesenski napovedi ocenil, da bi lahko računali na 5,1 odstotno rast BDP v letu 2021 in 3,7 odstotno rast v letu 2022. Andrej Černigoj je ob tem poudariti, da nas zgolj vladni ukrepi sami seveda ne morejo rešiti, ampak da pri okrevanju v prihodnosti računamo predvsem na naše ustvarjalne in prizadevne ljudi, na naša podjetja, na vsakega slovenskega podjetnika in čisto vsakega zaposlenega.

Poslanec NSi je pri novih proračunskih dokumentih pozdravil predvsem izrazito povečanje sredstev za podporo tehnološkim razvojnim projektom, za gospodarsko infrastrukturo in razvojne centre, za lokalno razvojno infrastrukturo, za spodbude za novonastala podjetja in njihovo rast ter za učinkovito trženje in promocijo Slovenije.