ŽALNA SEJA SVETA NSi V SPOMIN NA MILANA MATOSA IN LIDIJO DROBNIČ

DELI:
12.01.2021, NSi

Ob smrti nekdanjega predsednika nadzornega odbora stranke Milana Matosa in soustanoviteljice stranke Lidije Drobnič je potekala žalna seja sveta NSi.

V spomin na nedavno preminula člana je zbrane najprej nagovoril predsednik NSi Matej Tonin. »Pred nekaj dnevi, na Božični dan, smo z veliko žalostjo sprejeli vest, da nas je v 76. letu zapustil naš dragi prijatelj, sodelavec in podpornik Milan Matos. Kot da to ne bi bilo dovolj, nas je čez nekaj dni dosegla še vest, da je v 90. letu starosti umrla naša draga častna članica in soustanoviteljica NSi Lidija Drobnič,« je v svojem govoru dejal predsednik NSi Matej Tonin.

Poudaril je, da sta obila bila, vsak na svojem področju, zgled pravega, pokončnega in vztrajnega krščanskega demokrata in človeka z veliko začetnico. »Z vajinim odhodom je nastala velika vrzel, a vajina misel in optimizem, ki sta ga ohranila do konca življenja, bosta za vedno ostala z nami. Počivajta v miru,« je povedal predsednik NSi.

Družini in prijateljem je v svojem imenu in v imenu stranke izrekel iskreno sožalje.

Za njim so vse na žalni seji sveta NSi nagovorili tudi poslanka Evropskega parlamenta Ljudmila Novak, predsednica Ženske zveze NSi Nadja Ušaj Pregeljc in Lojze Peterle, ki sta se v svojih govorih spomnila obeh nedavno preminulih članov NSi.

IN MEMORIAM Lidije Drobnič si lahko preberete TUKAJ.

IN MEMORIAM Milana Matosa si lahko preberete TUKAJ.

 

0 vnosov

Podaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja