E-ŽALNA KNJIGA: LIDIJA DROBNIČ (1931 – 2021)

DELI:
04.01.2021, NSi

Sporočamo žalostno vest, da nas je v 90. letu življenja za vedno zapustila Lidija Drobnič, soustanoviteljica Nove Slovenije in njena častna članica ter ustanoviteljica ter prva predsednica Ženske zveze NSi. S svojo jasno besedo in pokončno držo je dolga leta marljivo delala za stranko in širila vrednote krščanske demokracije.

Kot 16-letno dekle je bila Lidija Drobnič poslana v internacijo v delovno taborišče Verdreng na Kočevskem, kamor so leta 1949 brez sodnih postopkov na prisilno delo poslali številne izobraženke, kmečke ženske in redovnice, ki so jih želeli utišati. Tam so izkusile vso surovost totalitarnega komunističnega režima in bile izpostavljene  razvrednotenju človekovega dostojanstva. Pri svojem delu za skupno dobro je zato vedno dajala veliko poudarka boju za svobodno in pravično družbo ter pravno državo.

V politično življenje se je aktivno vključila že ob ustanovitvi  Slovenskih krščanskih demokratov (SKD), kjer je 1992 postala predsednica Slovenske ženske zveze SKD, v letu 1996 pa članica izvršilnega odbora SKD, v katerega je bila nato večkrat izvoljena. V letu 1995 je ustanovila Združenje univerzitetnih izobraženk, ki je danes vključeno v Mednarodno združenje univerzitetnih žensk (IFUW). V tem združenju pa je bila nekaj časa tudi podpredsednica.

Leta 2000 je aktivno sodelovala pri ustanavljanju Nove Slovenije – krščanskih demokratov. V stranki so sledi njenih prizadevanj na mnogih področjih vidne še danes. Ustanovila je Žensko zvezo NSi in bila tudi njena dolgoletna predsednica, dolga leta je bila tudi članica izvršilnega odbora NSi. Lidija Drobnič je bila ves čas aktivna tudi na lokalnem nivoju, kjer je dolga leta vodila Četrtni odbor NSi Ljubljana Bežigrad in bila aktivna članica občinskega mestnega odbora NSi Ljubljana. Njeno ime in aktivnosti so zelo odmevale v času, ko je na ustavno sodišče vložila pobudo, da je potrebno Titovo cesto v Ljubljani preimenovati in z njo tudi uspela.

Za svoj prispevek pri delu za NSi in pri krepitvi slovenske krščanske demokracije je leta 2013 prejela zlati znak NSi, leta 2016 pa je prejela tudi naziv častna članica NSi.

Lidija Drobnič je svoje misli z nami delila tudi ob 20. obletnici stranke:

Družini in svojcem izrekamo iskreno sožalje.
Naj počiva v miru.

115 vnosov

E-ŽALNA KNJIGA

Št. vpisov: 115

 1. Matej Tonin says:

  Draga Lidija, spominjal se te bom kot vztrajno in nepopustljivo borko za resnico. Za pravico vsakega človeka do dostojanstva. Tvoja načelnost in vztrajnost je bila navdih številnim generacijam krščanskih demokratov. Pogrešali te bomo. Počivaj v miru.

 2. Simon Kolmanič says:

  Spoštovana Lidija, vi ste odšli, a vaš spomin bo za vedno povezan s stranko, ki ste jo pomagali soustanoviti in usmerjati. Naj vam Bog pokloni večni mir in pokoj!

 3. sestra Romana Kocjancic says:

  Pocivajte v vecnem miru, v polnosti Bozje ljubezni! Vsem zalujocim, posebej soprogu in hcerki Lidiji, izrekam v imenu nas sester FMM iskrene sozalje! Mislimo na Vas!

 4. Silva Kuzman says:

  Žal, tudi gospa Drobničeva nas je zapustila.
  Sožalje njeni družini.

 5. Robert Ilc says:

  Z Lidijo sva leta 2000 ustanavljala našo stranko in jo postavljala na noge. Ustanovitev številnih lokalnih odborov na začetku stranke je njena velika zasluga. Dolga leta sva bila sodelavca in tudi prijatelja. Se velikokrat strinjala in kdaj tudi ne. Vedno sem občudoval njeno vztrajnost in boj za tisto, kar je prav in resnično. Bila je prava krščanska demokratka. Draga Lidija, počivaj v miru in bodi priprošnjica naše stranke v nebesih.

 6. Marija Kos says:

  Draga Lidija, počivajte v miru ter se veselite in radujte med svetniki, vas in vašega moža ne bomo pozabili. Iskreno sožalje vsem vašim domačim!

 7. Feri Maučec says:

  Spoštovana Lidija, počivajte v miru in naj vam dobri Bog poplača za vse sadove ki ste jih ustvarili z vašimi dobrimi deli, zbogom Lidija.

 8. Franci Klemenčič says:

  Ga. Lidija, naj Vam bo lahka slovenska zemlja, ki ste jo tako ljubila in spoštovala. Že v mladih letih ste izkusili taborišče, zato Vam trpljenje ni bilo tuje. Bog naj Vam da miren počitek, svojcem pa izrekam iskreno sožalje.

 9. Leon Marc says:

  Iskreno sožalje vsej družini ob izgubi preizkušane, pokončne in tople osebe.
  Naj počiva v Gospodoven miru.
  Leon Marc

 10. Filip Volaušek says:

  V imenu OO NSi KOZJE izrekam iskreno sožalje vsem njenim dragim domačim.
  Ga. LIDIJA nam je bila voditeljica poti poštenja, pravičnosti in ljubezni do krščanske demokracije. Ostala nam bo v trajnem spominu.

 11. Marjeta Uhan says:

  Draga gospa Lidija. Moj poklon in iskreno spoštovanje do vas in vašega dela, vaše iskrene besede in pokončne drže. Pravična intelektualka, ljubeča, skrbna žena in mati, dobra prijateljica. Počivajte v božjem miru pri svojem Tonetu. Nekoč se vidimo in verjamem, da mi boste še kaj povedali. Iskreno sožalje njenim domačim.

 12. Borut Kraševec says:

  Slovenija je izgubila veliko osebnost.
  Naj ji bo lahka domača zemlja, naj počiva v miru.
  Sožalje.

 13. s. Mihaela Berčon ŠS says:

  Bog naj jo nagradi za njeno pokončnost, pogum, pričevalnost, zvestobo v veri, kljub velikemu trpljenju; Izrekam ji hvaležnost za njen zgled kristjanke, kar je bilo v “kočevskem” času smrtno nevarno. Njen pogum in ljubezen do domovine se je nadaljeval v vsem njenem življenju; tudi za to jo občudujem in ohranjam v svetlem spominu. Hčerki Lidiji G. in njenim bližnjim izrekam iskreno sočutje.

 14. Joži Kališnik says:

  Naj po svojem neutrudnem delu počiva v Bogu!
  Moje sožalje.

 15. Doroteja Emeršič says:

  Pokojni gospe Lidiji želim, da si odpočije v božjem naročju, bližnjim pa tolažbo!

 16. Nace in Jolanda Polajnar says:

  Spoštovana Lidija, bila si zvesti glasnik povojnega dagajanja v Sloveniji in neutrudna pričevalka za resnico. S svojo vztrajnostjo in zvestobo si pomagala utrjevati krščanske vrednote v Novi Sloveniji.
  Počivaj v miru!

 17. Andreja Podržaj Modic says:

  Izrekam globoko sožalje vsem žalujočim domačim in prijateljem.
  Samo tisto dekle, žena in mati ki zaupa v Božjo pomoč in verjame v Dobro
  lahko zmore pogumno in z zaupanjem stopiti v bran Resnici.
  Spoštovano gospo Drobnič in njenega moža bom ohranila v spominu kot spoštovanja in občudovanja vredna človeka, zavedna Slovenca, trdna v svojih načelih in prava borca za vse kar je prav.

 18. Mojca Stoschitzky says:

  Spoštovana gospa Lidija,
  Vaše življenje in Vaša dejanja ostajajo svetilnik na naših poteh. Kot zgled trdne slovenske žene s pravimi krščanskimi vrednotami, ki nas zavezujejo.
  Počivajte v miru.

  Družini globoko sožalje.

 19. dr. p. Viktor Papež says:

  Družini pokojne gospe Lidije Drobničeve izrekam globoko sožalje, ki naj ga osvetljuje krščansko upanje na naše snidenje nekoč pri Bogu. Bila je žena globoke vere in neomajnega zaupanja, da končno zmaga resnica, za katero je pričevala tudi v najtežjih preizkušnjah svojega življenja, pokazala svoje osebno dostojanstvo in veliko ljubezen do samostojne domovine Slovenije. Naj ji Gospod nakloni božji mir.

 20. Nadja Ušaj Pregeljc says:

  Spoštovana gospa Drobnič! Hvala, ker ste imeli pogum in voljo ustanoviti Žensko zvezo NSiter nam pokazali zgled pokončne ženske v politiki in družbi.

 21. Alojz Sok says:

  Lidija je okusila trdost življenja in krivice komunističnega nasilja že v rani mladosti. Vse to, pa ji ni vzelo vere in upanja, da je svet lahko tudi boljši. Za to si je ves čas svojega življenja neutrudno prizadevala. Naj počiva v miru in pri Bogu prejme plačilo, ki ji ga svet ni mogel dati.

 22. p. Bernardin Sušnik OFM says:

  Rajna gospa Lidija je bila ena izmed tistih, ki so pričevali o sprevrženosti preteklih režimov ne le po vojski, ampak tudi po osamosvojitvi. Ko se bo Slovenija dokončno izmotala iz krempljev komunistov in njihovih naslednikov, bo lahko zgodovina ovrednotila tudi njeno delo in zasluge. Naj se veseli, ko gleda zmago, za katero si je prizadevala, saj je čas in prostor pri tem ne ovirata več.

 23. Mirjana Petković says:

  Ga. Lidija Drobnič je za mene osebno vzor resnicoljubnosti in vztrajnosti, da se na glas pove in pošteno, kar je prikritega in zamolčanega zato, da imamo pred seboj čiste zgodovinske karte. Potem pa se lahko pobotamo in si odpuščamo. Hvala za ta vzor ga. Lidija.

 24. Karel Rustja says:

  Občudujem njeno borbo za pravico in spoštujem njeno delo. Naj ji Bog obilno poplača njeno trpljenje!

 25. Bogomir Štefanič says:

  Kot novinar Družine sem imel večkrat čast, da sem sodeloval z gospo Lidijo. Vedno sem občudoval jasnost in prodornost njenih misli, vedno pa je bila njena pokončnost, odeta v tako redko videno človeško toplino, tudi veliko izpraševanje vesti. Resnično (mi) je bila zgled!

 26. Marjeta Žebovec says:

  Vsem njenim izrekam iskreno sožalje.
  Hvaležna sem za njeno življenje, saj je naredila veliko dobrega in tudi pomembnega za vso narodno skupnost.

 27. Milan Kšela, Brežice says:

  Hvala Vam za Vaš življenjski zgled pokončne, krščanske žene, hvala za vsa velika dobra dela, ki bodo ostala zapisana vso večnost, ker so storjena z mnogimi žrtvami in trpljenjem. Počivajte v božjem objemu!

 28. S. Snežna Večko says:

  Spoštovana pokončna in pogumna gospa! Bog naj vam bo bogat plačnik za dobro, ki ste ga v življenju sejali!

 29. Anonimno says:

  Hvala za vaše delo za krščansko demokracijo v Sloveniji, mirno počivajte v domači zemlji.
  Majda

 30. Mojca Sojar says:

  Draga Lidija, zaradi tvojega navdušenja in zgleda smo se mnoge in mnogi priključili stranki, ki si jo soustanovila. Vendar ti samo stranka ni bila dovolj, želela si, da imamo ženske v njej posebno mesto in to si tudi dosegla. Veliko let si, kot predsednica Ženske zveze, navduševala članice širom Slovenije. Hvala ti za vse, kar si z zgledom in dejanji naredila za večjo vrednost žensk v družbi. Želimo si, da ostanemo vredne nadaljevati tvoje delo, ti pa nas podpiraj iz večnosti. Zaslužila si večno veselje v objemu svojega Toneta.

 31. br. Miran Špelič OFM says:

  S hvaležnostjo, da sem smel srečati njeno plemenitost, izrekam vsem njenim sožalje in vabim h krščanskemu upanju.

 32. M. Vovk says:

  Svojcem izrekam iskreno sožalje!

  Gspa Lidija Drobnič je bila velika osebnost.
  Čeprav je že, kot 16-letna mladenka izkusila teror KOMUNIZMA, je vedno obdržala pokončno hrbtenico in se s srcem boriula za DEMOKRATIZACIJO Slovenije.

  Hvaležni smo ji za vse, kar je dobrega naredila za Slovenijo in družbo, kot celoto.
  Bila je izobraženka – delovna ženska in borka za Krščanske vrednote ter “BOLJŠI JUTRI” .

  Naj ji bo Bog v Nebesih dober plačnik !
  Počivajte v božjem miru, spoštovana Lidija!

 33. Tomaž Leskovec says:

  Vzorna ženska , naj njen duh navdihuje še naprej ,naj ji bo bog bogat plačnik in naj počiva v miru !

 34. Uroš Meden says:

  Svojcem izrekam sožalje. Bogu hvala za vse kar je v življenju dobrega naredila. Naj počiva v miru.

 35. s. Mojca Šimenc FMA says:

  Hčere Marije Pomočnice izrekamo sožalje domačim ob smrti gospe Lidije. Gospa Lidija je bila pred drugo svetovno vojno gojenka v naši ustanovi na Karlovški cesti v Ljubljani. Kot nekdanja gojenka je od osamosvojitve in nato dolga leta vodila slovensko Zvezo nekdanjih gojenk. Bila je žena, navdušena za plemenite ideale! Njena navzočnost na vsakoletni skupščini je bila vsakič znova dragocena in pomenljiva. Koliko veselja, anekdot, spominov na leta mladosti, preživeta na Karlovški je posredovala vsem, ki smo jo poslušali …! Živo jo vidim, kako z vso skupino NG navdušeno prepeva “njihovo” pesem “Pozdravljena, Mati dobrega sveta …”

 36. Karolina Korenčan says:

  Svojcem Lidije Drobnič izrekam iskreno sožalje.
  Lidija Drobnič je bila dolgoletna predsednica četrtnega odbora NSi Bežigrad, nekdanja četrtna svetnica ČS Bežigrad. Zahvaljujemo se ji za njeno dolgoletno in nadvse predano delo v četrtni skupnosti. Njena zapuščina ostaja vidna in je spodbuda za vse nas. Pogrešali jo bomo!

 37. Roman Oberč says:

  Iskreno sožalje družini! Prav tako tudi vodstvu Nove Slovenije!

 38. Marjan Primc says:

  Ob vašem odhodu na poljane miru izrekam iskreno sožalje. V tem življenju niste imeli miru s strani takratne politike. Vedno sem vas občudoval pri ponosni drži poštenega Slovenca. Počivajte v miru in Bog naj vam bo bogat plačnik,

 39. Ivana Tekavec says:

  Draga Lidija, hvala ti za vse, pogrešala te bom. Sedaj se spočij v miru. Vsemogočni naj ti bo bogat plačnik. Globoko sožalje Drobničevi družini.

 40. Marija Blažič says:

  Draga g.Lidija, spominjali se Vas bomo z radostjo v srcu, kajti bila ste čudovita oseba. Počivajte v miru in Božjem naročju.
  Vašim domačim izrekam iskreno sočutje.

 41. Jožef Cajnko says:

  Vsem, ki ste leta 2000 ustanavljali stranko NSi ter sodelovali pri ustanavljanju lokalnih odborov,
  velja izreči posebno zahvalo. Za to prizadevanje naj vam Bog podari bogato plačilo.
  Počivajte v miru.

 42. Danijel Bezek says:

  Gospa z možem sta mi bila zgled pokončnosti in poštenosti. Hvala.
  Sožalje žalujočim domačim.

 43. Blaž Kuhar says:

  Spoštovana gospa Lidija.
  Nedolgo nazaj sva še govorila po telefonu. Bili ste bistrih misli, kot vedno. Zahvaljujem se vam za vse vaše misli, razlage in nasvete. Lahko rečem, da ste bila prijateljica, učiteljica in vzornica. Naj vam bo lahka slovenska zemljica, katero ste neizmerno ljubila.

 44. Mato Karačić says:

  Iskreno sožalje svojcem in prijateljem.
  Dokazala je je trdno prepričanje v Krčansko orientirano demokracijo, ko so se Slovenski Krščanski demokrati porazgubili v Slovenski ljudski stranki, kljub izjavam tedanje politične scene o namenih komaj v ustanavljanju NSI je pogumno podprla ustanovitev in nadaljevala v grajenju značilnosti Krščanske demokracije v NSI je zgled trdnega prepričanja.

 45. Ivan Mamić says:

  Draga Lidija ! Prepričan sem, da ste se že srečali s svojim Tonetom v rajski svetlobi. Spomin na vaju mi ostaja trajen, ker sta vsej Sloveniji kot zakonca bila za zgled.

 46. Franc Tušek says:

  Spoštovana ga. Lidija! Hvala Vam za Vaše pričevanje, počivajte v miru in naj Vas Bog obilno nagradi!
  Domačim pa izrekam iskreno sočutje!

 47. Janez Dular says:

  V najhujših preizkušnjah svojega življenja je proti upanju samemu upala na zmago resnice. Naj se skupaj s Tonetom veseli v njem, ki je Pot, Resnica in Življenje.

 48. Jože Strgar says:

  Bila je vzor trdnosti in vztrajnosti na polju krščanske demokracije. Hvala in sožalje mladim Drobničevim

 49. Marija Stariha says:

  S spoštovanjem se spominjam skupnih srečanj, vaše pokončne drže, pogumnega, neomajnega duha po pričevanju resnice in pravice. Naj vam bo lahka slovenska zemlja. Vsem vašim najdražjim pa izrekam iskreno sožalje.

 50. Peregrin Stegnar says:

  Spoštovana, bila ste zgled prave predanosti domovini Sloveniji in njenim državljanom, ko je bilo potrebno ste se znala potegniti zanje. Hvala vam in počivajte v božjem miru!

 51. Bogdana says:

  Hvaležna, da sem vas poznala, izrekam globoko sočutje svojcem! Spočijte se v objemu Ljubezni! Bogdana

 52. Družina Stavanja says:

  Draga Lidija,
  hvala ti za tvoje poslanstvo, ki si ga v popolnosti darovala domovini in družini. Bila si nam vzor pokončne, plemenite, poštene, delovne, izobražene, čuteče in razumevajoče Slovenke. Ob tebi smo duhovno in domovinsko rastli, te občudovali in spoštovali. Bog naj ti povrne za vse žrtve in nesebično darovanje za slovenski narod, ki je nujno potreboval in danes še bolj potrebuje tako odločne žene, kot si bila ti. Spočij se v nebesih ob dragem možu Tonetu in tam še naprej prosita milosti za tako Slovenijo, kot sta jo gradila med nami.
  Iskreno sožalje vsem domačim. Bodite ponosni na svojo mamo in babico.

 53. Mihael Novak says:

  Spoštovana Lidija,
  bila si vzor neutrudne borke za resnico in pravico. Neizmerno si ljubila slovenski narod in našo domovino Slovenijo, za kar ti nikoli ni bilo škoda časa in ti nobena stvar ni bila pretežka.
  Tvoje utrujeno telo naj sedaj v miru počiva v ljubljeni slovenski zemlji, tvoja duša pa naj se skupaj z možem Antonom večno veseli v Gospodovem objemu!

 54. Veronika Juvan, says:

  Ko ljubljena oseba odide, postame angel , da pazi na druge.
  Gospa Lidija, tudi vi boste pazili na nas, predane krščanske demokrate.

 55. Jože Drobnič says:

  Spoštovana Lidija počivajte v miru,
  svojcem pa iskreno sožalje.

 56. Terezija Žigon says:

  Spoštovana ga. Drobničeva, počivajte v božjem miru !

  Iskreno sožalje domačim !

 57. Družina Pavlin says:

  Draga g. Lidija
  Z grenkobo v srcu smo sprejeli naznanilo, da ste odšli k Njemu, ki ste ga vse življenje postavljali v ospredje.
  Hvala, ker ste tako pogumno širili vrednote krščanske demokracije in verjeli v boljšo prihodnost domovine. Hvala, ker ste bili nam, ki smo bili vaši sopotniki, svetal zgled dobre kristjanke in odgovorne državljanke. Bili ste naša učiteljica in prijateljica, ostali boste naša vzornica in priprošnjica. Pogrešali vas bomo.

 58. Ana Kozan says:

  Draga g. Lidija

  Počivajte v miru.
  Bila sem z Vami in drugimi internirankami in z drugimi ljudmi ki smo hoteli počastiti spomin na taborišče . V taborišču kjer ste bili v mladih letih . Koliko trpljenja je bilo v hudih zimah sredi kočevske pokrajine . Nepopisno kaj so delali takrat..

  Z Bogom Ana

 59. Silva Šivec, Frančiška Perušek-sotrpinka iz Podlesja says:

  Iskreno sožalje družini, mir in pokoj njeni duši.

 60. Družina Trontelj says:

  Spoštovana Lidija, hvala lepa za vašo predanost vrednotam krščanske demokracije in vašo nesebično zavzemanje za pravično družbo in popravo krivic. Vaš trud je že poplačan in bo sedaj poplačan tudi v nebesih. Vaša delo bomo nadaljevali saj to delo se nikoli zares ne konča. Počivajte v miru. Iskreno sožalje domačim.

 61. Marjan Kovač says:

  Z gospo Lidijo me vežejo ne samo strankarski spomini, pomenila mi je mnogo več kot samo pripadnica moje stranke. V stikih z njo sem odkril človeka, ki izžarevala prijaznost, spoštljivost do sogovornika; njena pokončna etična in moralna drža je jasno govorila o tem, kaj ji pomeni spoštovanje človeškega dostojanstva. Kot prepričana demokratka in kristjanka je neomajno pričala, kako mora demokrat in kristjan ravnati v politiki, ki je del zahtevne dejavnosti v Gospodovem vinogradu tega sveta. Pri tem ni izbirala strogo strankarskih okvirov, pač pa je vedno dajala prednost spoštovanju Njegovih povabil. Gospa Lidija je zaradi tega doživljala v življenju mnoge preizkušnje. Nekatere so mejile na rob človeške zmogljivosti, vendar je ostala trdna v izpovedovanju svojega krščanskega in demokratskega prepričanja. Zato jo globoko spoštujem in se z veseljem spominjam srečanj z njo. V spominu mi bo za vedno ostal njen klic leta 2000, ko me je povabila, naj prispevam podpis ustanovitev stranke, pa srečanje z njo in njenim možem Tonetom pri ustanavljanju občinskega odbora v Osilnici, pa številna druga srečanja na mestni ravni in na vseh strankarskih shodih in spominskih srečanjih Nove Slovenske Zaveze.
  Gospa Lidija, hvala vam za vso vašo naklonjenost in za vse prizadevanje, da bi razmere v slovenskem delu Gospodovega vinograda obrodile bogatejše sadove!
  Sem miren v prepričanju, da se Gospodar, h kateremu ste prišli pokazat spričevalo svojega življenja, ni dolgo mudil pri tem opravilu!
  Hčerki Mateji, ostalim otrokom in vsemu sorodstvu izrekam iskreno sožalje!

 62. Iva Dimic says:

  Draga in spoštovana Lidija, ko sva se pred skoraj 10-imi leti srečali na sedežu Nove Slovenije, ste mi dejali: “Dobrodošla Notranjka!” Ponosni ste bili na svoje bloške korenine in mi marsikaj povedali o vaši mladosti. Hvala vam! Hvala vam za vaše delo, aktivnosti, prizadevanja, pokončno držo in željo, da bi resnica prišla na dan. Veliko ste zapisali o zamolčanem Ferdernku, – ženskem taborišču, kjer ste izkusili bivši totalitarni komunistični sistem. Vaša prizadevanja so zapisana tudi v naših srcih in vem, da boste iz Božjega naročja nas še naprej spremljali in bili naša priprošnjica. Hvala.

 63. Jožef Horvat says:

  Draga Lidija, s hvaležnostjo v srcu se bom še dolgo spominjal mnogih tvojih razprav na organih naše stranke in mnogih tvojih spodbud v najinih osebnih pogovorih. V svojem življenju si veliko pretrpela zaradi politike, ki je bila zločinska politika. Tvoje trpljenje je generiralo tvoja prizadevanja za krepitev Nove Slovenije – krščanskih demokratov.
  S svojo pokončno politično držo ostajaš spodbuda pri našem poslanstvu in delu za dobro vsega slovenskega naroda.
  Počivaj v Božjem objemu!
  Lidijinim svojcem izrekam iskreno sožalje.

 64. Marija Rogar says:

  Draga Lidija, spoznali sva se že dolgo nazaj, vendar se mi zdi, kot da bi bilo včeraj..
  Ko sem iskala navdih za ženske v politiki, sem ga našla v vas..
  Nikoli ne bom pozabila vašega poguma in besed, ki ste nam jih v preteklem letu namenili v Podlesju.
  V veliko veselje mi je bilo, da sem vas spoznala, hvaležna sem za vse spodbude za politično udejstvovanje in zagotovo se srečamo v večnosti..

 65. Uroš Korošec says:

  Draga gospa Lidija, počivajte v miru, ponovno združeni z možem Antonom.
  Hvala vam za lepe spomine na najino sodelovanje in razgovore. Hvala vam za pokončno držo, ko se je bilo potrebno zavzeti za krščanske vrednote in resnico, ste pogumno stopiti naprej in nam pokazali pot. Hvala.

 66. dr. Elizabeta Baretić Kolar za ZUIS says:

  Draga naša Lidija,
  Težko nam bo brez tebe, kakor tudi mnogim drugim. Bila si ustanoviteljica in srce Združenja univerzitetnih izobraženk Slovenije., vedno prisotna in vedno si se posvetovala, nikoli rinila v ospredje.
  Zelo smo te imele rade in te spoštovale in se veliko naučile od tebe. Vendar vse mine, in tako si odšla od nas. Nikoli te ne bomo pozabile, vedno boš v našem spominu, predvsem pa v naših srcih.
  Tam kjer si sedaj je mir in večna sreča. Draga naša Lidija počivaj v miru.

 67. Verbic Gregor P M says:

  Iskreno sožalje svojcem! Gospa Lidija, počivajte v miru!
  iz Buenos Airesa – Argentina

 68. Marija Šterbenc says:

  Sočustvujem z domačimi, v zaupanju, da je v objemu moža presrečna, pa je prav, da se veselimo z njo in smo Bogu hvaležni, da smo jo poznali, da smo imeli privilegij z njo marsikaj podeliti in se od nje tudi naučiti.
  Naj se veseli tam kjer ni žalosti.
  Marija Šterbenc

 69. Lojze Čemažar says:

  Spoštovana gospa Lidija, hvala vam za vaš zgled in pogumno pričevanje resnice.
  Spremljajte naš narod s svojo priprošnjo pri usmiljenem Gospodu.

 70. Janez Lampret says:

  Spoštovana gospa Lidija! Počivaj v Božjem miru! Bog naj Ti bogato poplača za vse, kar si v
  svojem bogatem življenju dobrega storila za svoj in naš slovenski narod!
  Ohranili Te bomo v trajnem spominu!

 71. Neva Flajs says:

  Gliboko sožalje vsej družini.
  Gospa Lidija, hvala za vaš izjemen zgled.
  Podpirajte nas od zgoraj, da vam bomo sledili na poti ustvarjanja bolj pravične družbe.

 72. Ferida Klinar says:

  Draga Lidija!
  Imela sem veliko srečo in čast,da sem te leta 2002 spoznala kot predsednico Ženske zveze N.Si.
  Bila si čudovit človek in ne glede na nekatera različna stališča najinih takratnih politicnih predsednikov strank sva midve vedno zagovarjali enako stalisce žensk,ti kot predsednica Ženske zveze N.Si in jaz kot predsednica Ženskega odbora SDS.
  V veliko čast mi je bilo sodelovati s teboj, in zato sem ti neizmerno hvaležna saj sem se od tebe v tistem obdobju veliko naučila in izvedela koliko si kot mlado dekle pretrpela kot politicna zapornica in kaj vse se je v Sloveniji dogajalo po 2.svetovni vojni.
  Bila si moja učiteljica in moja dobra prijateljica.Velikokrat se spominjam najinih skupnih potovanj v Bruselj in na Dunaj,ko si ti kot predsednica Ženske zveze N.Si in jaz kot predsednica Ženskega odbora SDS zagovarjali stališče za vecjo zastopanost žensk v politiki v evropskem političnem prostoru preko EPP Women A.
  Draga Lidija,vedno se te bom spominjala kot čudovitega in poštenega človeka,ki je svojo pokončno držo,resnicoljubnost in dostojanstvo ohranil do konca svojega življenja.
  Draga Lidija,mirno počivaj ob svojem ljubem Tonetu!

  Lidijinim otrokom,vnukom in pravnukom po tej poti izrekam iskreno in globoko sožalje.

Komentiranje je zaprto.