S PODPISOM ZA VIŠJE PLAČE ZA VSE

Ekipa NSi je dokaz, da se z vztrajnim in predanim delom lahko doseže odmevne rezultate v dobro ljudi. Kljub zaviranju opozicije bomo vztrajali tudi pri sprejetju sprememb zakona o dohodnini, ki bodo vsem delovno aktivnim prinesle višje neto plače. S podpisom peticije Višje plače za vse prispevajte k sprejetju zakona tudi vi.

Politični svet je že globoko v volilni kampanji, ponovno obarvan s pojavljanjem starih novih obrazov, ki obljubljajo marsikaj. Medtem v Novi Sloveniji – krščanski demokrati stavimo na stabilnost, tradicijo, preverjene rešitve in sposobne kadre. Po dveh letih vodenja zahtevnih resorjev imamo kaj pokazati, delo pa še ni končano. V ciljni ravnini je na mizi nekaj zakonov, ki jih želimo v dobro državljanov spraviti pod streho.

Med najpomembnejšimi so spremembe zakona o dohodnini, s katerimi želimo vsem zaposlenim zagotoviti višje neto plače. V državnem zboru smo naleteli na blokado opozicije, ki zakonu nasprotuje. Levica ga je, nerazumno, zavrla z zahtevo za razpis posvetovalnega referenduma.

A v NSi se ne damo, saj menimo, da kdor dela, mora tudi dostojno živeti. Za te spremembe si prizadevamo že dolgo, naš cilj pa še nikoli ni bil tako blizu.

S podpisom peticije Višje plače za vse, ki je dostopna tudi na spletni strani NSi, lahko odločilno prispevate k temu, da bodo spremembe zakona sprejete. Izračunate si lahko, za koliko bo s spremembami višja vaša plača. A ne gre le za plače. Sprejem zakona je ključen korak za razvoj gospodarsko močne in uspešne Slovenije.

Spremembe bodo lahko še en pomemben del ukrepov sedanje vlade za dostojnejše življenje naših državljanov. Pod taktirko ministrov NSi so bili sprejeti številni ukrepi za pomoč v času epidemije novega koronavirusa, zdaj pa so na mizi ukrepi za blažitev posledic močnega zvišanja cen energentov.

V krizi ljudje potrebujejo pomoč, zlasti najranljivejši. Ekipa NSi se tega zaveda, sliši njihov glas in ukrepa. Najsi bo to s finančnimi spodbudami najranljivejšim, predlogi davčnih sprememb, opremo za vojsko in civilno zaščito ali tudi za izgradnjo in posodobitev infrastrukture. Štejejo dejanja!