KMETJE UPRAVIČENO ORGANIZIRALI PROTEST ZOPER VLADO IN KMETIJSKO POLITIKO

DELI:
25.04.2023, NSi

V NSi podpiramo kmete, ki se borijo proti ukrepom, ki jim omejujejo ali ali celo onemogočajo kmetovanje. Kmetje hrano pridelujejo pod vedno težjimi pogoji, vlada pa noče prisluhniti njihovim težavam. Zavedati se moramo, da je naša samooskrba s hrano odvisna izključno od slovenskih kmetov!

Jasno je, da je nezadovoljstvo povzročil tudi predlog zakona o zaščiti živali, ki kmete razume kot mučitelje živali, aktivistom pa daje moč nenapovedanega vstopa v hleve in na zasebna zemljišča. To je nesprejemljivo!

Kmetje za živali praviloma zelo dobro skrbijo. Seveda pa obsojamo primere, ko za živali ni dobro poskrbljeno. Takrat mora nemudoma odreagirati veterinarska inšpekcija, ki ima za to že danes dovolj pooblastil.

Zahtevamo predstavitev argumentov, ki kažejo na prekomerno število divjih zveri

V NSi se dobro zavedamo tudi problema upravljanja s staležem divjih zveri. Zato smo po intervenciji predsednika vlade ob izdani odločbi o odstrelu 230 rjavih medvedov zahtevali sklic nujne seje, kjer pričakujemo predstavitev argumentov stroke za takšno odločitev. Več o zahtevi NSi si lahko preberete TUKAJ.