Jernej Vrtovec v Odmevih izrazil zadovoljstvo, ker se je SDS priključila že predstavljenim ukrepom NSi za prenovo zdravstva

DELI:
08.06.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Jernej Vrtovec, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek“Naj izrazim zadovoljstvo, ker se je Slovenska demokratska stranka (SDS) priključila ukrepom za prenovo zdravstva, ki smo jih v Novi Sloveniji predstavili že lani decembra,” je v oddaji Odmevi na TV Slovenija 1 dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec. “Nova Slovenija predlaga vpeljavo konkurenčnosti v slovenski zdravstveni sistem, tako med ponudnike osnovnega zdravstvenega zavarovanja, torej med zavarovalnice, kot tudi med same izvajalce zdravstvenih storitev. Kaj to pomeni? To pomeni, da se bo odslej državljan sam odločil h kateri zavarovalnici bo šel in h kateremu ponudniku zdravstvenih storitev,” je pojasnil Vrtovec.

Po njegovih besedah je treba zdravstveni sistem odpreti na način, da bodo ljudje imeli možnost izbire pri sklepanju osnovnega zavarovanja. “Zdaj ljudje te možnosti nimajo, saj ste avtomatsko član nekega ZZZS, pri čemer povprečni državljan s povprečno bruto plačo na leto nameni za zdravstvo 2.400 evrov, medtem ko se sooča s čakalnimi vrstami. Ljudje morajo končno imeti besedo, da bodo za svoj lasten denar sami odločali, kje bodo zavarovani in kako bo šel potek njihovega zdravljenja. Zdaj te priložnosti nimajo in čas je, da se to spremeni,” je v oddaji Odmevi še poudaril poslanec NSi Jernej Vrtovec. Dodal je še, da pričakuje od ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, da vendarle sprejme delegacijo NSi na pogovor o prihodnosti zdravstvenega sistema. “Da naredimo dva koraka nazaj, da slovenski zdravstveni sistem naredi tri korak naprej,” je še pristavil.

Celotno oddajo Odmevi si lahko pogledate TUKAJ.

Ukrepe NSi za prenovo zdravstvenega sistema si lahko preberete TUKAJ.