E-ŽALNA KNJIGA: DR. PETER KRALJ (1954 – 2021)

DELI:
04.02.2021, NSi

V spomin na dr. Petra Kralja, našega zvestega člana in dolgoletnega podpornika Nove Slovenije, ki je umrl 30. januarja 2021, odpiramo elektronsko žalno knjigo.

V 66. letu starosti nas je nenadoma zapustil naš dolgoletni član in predsednik Regijskega odbora NSi Prlekija dr. Peter Kralj. Bil je aktualni občinski svetnik NSi v Občini Gornja Radgona ter večkratni član sveta stranke in kandidat NSi na državnozborskih volitvah ter tudi nekdanji član Upravnega odbora Gospodarskega kluba NSi.

Celotni IN MEMORIAM si lahko preberete TUKAJ.

Družini in svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Naj počiva v miru.

 

18 vnosov

Vpis v e-žalno knjigo

Št. vpisov: 18

 1. Marjan Primc says:

  Izrekam iskreno sožalje družini in sorodnikom pokojnega. Hvala za vse dobro, ki si ga storil stranki.

  Odgovori
 2. Ivanka Učakar says:

  Zarezala je vest. V hipu so oživele podobe tehtnih nagovorov na svetu stranke. Odpiranje tem, ki so pomembne za razvoj, za naš čas. Gospod Peter, hvala za zgled samostojno razmišljujočega demokrata, odločnega, razgledanega gospodarstvenika. Počivaj v miru.
  Vsem domačim in prijateljem iskreno sožalje.

  Odgovori
 3. Matej Tonin says:

  Dragi Peter, načelnost in motiviranost, sta dve besedi, ki najboljše opišeta mojo izkušnjo sodelovanja s teboj. Vedno si nas opozarjal na naš temeljni program. Terjal od nas, da ga dosledno izvajamo. Postavljal si nam visoke cilje in nas vedno spodbujal, da jih dosežemo.

  Pogrešali te bomo. Počivaj v miru.

  Odgovori
 4. Zdravko Luketič says:

  Izrekam sočutje in sožalje vsem svojcem.
  Več let sva hodila skupaj, v skupnem trudu, da Slovenija postane tisto, kar smo pričakovali leta 1990. Tudi, ko smo se vračali in ponovno vrnili z NSi v parlament, je verjel v program stranke in v dokončni prehod v pristno demokracijo brez globoke države!
  So ljudje, ki pustijo trajne sledi v našem življenju!
  Pogrešamo ga med nami!
  Naj počiva v Božjem miru!

  Odgovori
 5. Jožef Kocuvan says:

  Peter, sploh ne morem verjeti, da te ni več med nami. Bil si naše gonilo, ko si vodil regijski odbora Prlekija. Vse dogodke in sestanke si vedno dobro organiziral. Ob državnozborskih volitvah sva postavljala strankarske panoje in hodila od hiše do hiše. Tudi sam si veliko s svojim denarjem pomagal stranki. Res, bil si pravi član stranke Nova Slovenija, Krščanski demokrati. O zdravju pa nisi nikoli veliko govoril, zato me je zelo iznenadila tvoja nenadna smrt.
  Iskrene sožalje ženi in hčerki.
  Gospod, daj mu večni mir in pokoj in večna luč naj ti sveti.

  Odgovori
 6. Marjeta Uhan says:

  Peter, počivajte v miru. Naj vam Bog podari večno plačilo za vsa prizadevanja in razdajanja za dobro Slovenije. Iskreno sožalje svojcem

  Odgovori
 7. Vesna in Ivan Kajdič says:

  Dragi Peter, novica, da nikoli več ne boš med nami, nas je globoko pretresla.
  Dolga leta smo skupaj delali, brusili stališča, se veselili političnih uspehov… Bil si vizionar in perfekcionist in večkrat smo ti le s težavo sledili.
  Veliko smo se družili in na izletih, ki si jih tako rad organiziral, krepili medsebojne vezi prijateljstva.
  Hvala ti za tvoj velik prispevek stranki in za to, da smo imeli priložnost del poti prehoditi skupaj s tabo.
  Pogrešali te bomo, počivaj v miru.
  Iskreno sožalje vsem svojcem, predvsem pa ženi in hčerki.

  Odgovori
 8. Ivan in Cirila Lavbič, OO Šentjur says:

  Iskreno sožalje vsem domačim.
  Gospod, podeli mu večni mir
  In večna luč naj mu sveti.

  Odgovori
 9. Peregrin Stegnar, OO NSi Domžalle says:

  Peter, bil si poznan po tvojih tehtnih razpravah in predlogih na različnih srečanjih in na svetu stranke. hvala za tvoj doprinos. Počivaj v Božjem miru.

  Odgovori
 10. Marjan Novak says:

  Peter bi si mi učitel , mentor in vzgled na političnem parketu. Obenem pa dober prijatelj z katerim je bilo prijetno pokramljati. Veliko si se trudil za Prlekijo in Slovenijo in rad si ob sebi imel družbo, ki ti je pomenila veliko. Odšel pa si veliko prehitro in brez slovesa ter kakega tvojega modrega nasveta. Peter pogrešali te bomo v regiji Prlekija saj si z svojimi pogledi in dejanji vlival energijo vsem nam.
  Peter naj ti bo lahka slovenska zemlja, počivaj v miru.
  Izkreno sožalje Ženi in hčerki ki ga bosta pogrešali.
  Peter hvala za vse tvoja dejanja in doprinos RO Prlekija.

  Odgovori
 11. Robert Ilc, glavni tajnik NSi says:

  Dragi Peter, globoko me je presunila vest o tvojem odhodu. Bila sva dolga leta sodelavca v stranki in zelo rad sem prišel na tvojo sejo regijskega odbora Prlekija. Bil si res pravi in predani Prlek. Večkrat si bil kritičen in rad si imel svoj prav. Vedno pa bil spoštljiv in hudomušen. Pogrešali bomo tvoje razprave na svetu stranke in na seji regije, nikoli nisi bil tiho in tako je tudi prav. Predan si bil stranki, še posebej v tvoji Radgoni. Počivaj v miru in bodi naš priprošnjik v nebesih. Iskreno sožalje družini Kralj.

  Odgovori
 12. Alojz Sok says:

  Kot župan občine Ormož, sem z dr. Kraljem veliko sodeloval. Bil je velik strokovnjak na področju vodooskrbnih sistemov in mi je dal marsikateri dober nasvet. Po svoji pronicljivosti in znanstveno utemeljenem načinu razmišljanja, je prehiteval marsikoga v njegovem počasnem razmišljanju. To mu je včasih prinašalo celo tudi težave, kot se to dogaja vsem, ki niso in nočejo biti kolesje enoumja. Žal se je njegova življenjska pot prehitro končala. Sedaj je že tam, kjer mu bo Bog priznal in mu poplačal za vse dobro, kar mu njegovi sotrudniki nismo znali, mogli, ali hoteli. Dragi Peter, spočij se v miru!

  Odgovori
 13. Jožef Horvat, vodja Poslanske skupine NSi says:

  Govor na žalni seji Občinskega sveta Občine Gornja Radgona; 9. feb. 2021

  Na včerajšnji Prešernov dan so se moje misli
  večkrat ustavile pri spominih na Petra
  in pri Prešernovi pesmi Memento mori ter pri
  slovenski ljudski:
  Kakor kaplje smo na veji,
  veter pihne, padajo,
  kratko naše je življenje,
  dnevi hitro minejo.

  Spoštovani žalujoči, spoštovana Petrova soproga, gospa Polona, Petrova družina,
  spoštovani župan gospod Stanislav Rojko,
  spoštovani člani Občinskega sveta in občinskega odbora NSi Gornja radgona,
  spoštovani žalni zbor,

  Pred nekaj dnevi nas je pretresla žalostna vest, da nas je veliko prezgodaj, v 66. letu, zapustil naš zvesti član in dolgoletni podpornik dr. Peter Kralj.

  Peter Kralj je bil zelo cenjeni in dolgoletni član Nove Slovenije, med drugim je bil tudi predsednik RO NSi Prlekija. Bil je večkratni član sveta stranke in večkratni kandidat NSi na državnozborskih volitvah ter tudi nekdanji član Upravnega odbora Gospodarskega kluba NSi.

  Od leta 2014 naprej je bil tudi občinski svetnik NSi v Občini Gornja Radgona ter do nedavnega direktor Javnega podjetja Prlekija iz Ljutomera. Dr. Kralj je bil velik strokovnjak za področje geologije, vodooskrbe ter varstva narave in okolja. Zaradi svojih strokovnih kompetenc je bil nadzornik v nekaterih podjetjih, ki se ukvarjajo z omenjeno tematiko.

  Bil je nepogrešljiv visoko strokoven in kompetenten razpravljavec na tematskih sejah delovnih teles Državnega zbora in na posvetih Državnega sveta s področij obnovljivih virov energije, učinkovite rabe energije, geotermije itn. Tudi na Petrovo prigovarjanje smo pred slabim letom v koalicijsko pogodbo zapisali našo zavezo eksploataciji geotermalne energije, ki je bogastvo našega dela Slovenije.

  Dragi Peter, bil si nam zgled pravega, pokončnega in vztrajnega krščanskega demokrata. Tvoja zavzetost in srčnost za dobrobit Slovenije in dežele ob Muri se je neštetokrat kazala v tvojih konstruktivnih razpravah na organih naše stranke. Hvala ti za tvojo pripadnost in zavzetost za Novo Slovenijo in za tebi drago Slovenijo.

  Počivaj v miru, dragi Peter, in večna luč naj ti sveti.

  Petrovi družini in prijateljem, sodelavcem, občankam in občanom Občine Gornja Radgona ter političnim sopotnikom v svojem imenu in v imenu celotne stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati izrekam iskreno sožalje.

  v imenu NSi
  Jožef Horvat
  vodja PS NSi

  Odgovori
 14. Stanislav Horvat says:

  Moje iskreno sožalje ženi in hčerki ter svojcem ! Spoštovani prijatelj Peter , vest o tvojem nepričakovanem slovesu
  me je globoko pretresla , saj sva si nekaj dni nazaj še izmenjala nekaj stališč o aktualnih zadevah . Kot predsednika sosednjih regij Prlekije in Prekmurja sva odlično sodelovala. Reka Mura naju in naših ljudi
  ni ločevala ampak združevala – povezovala saj sva oba pošteno delala za ljudi , za krščansko demokracijo in dosegala nadpovprečne rezultate. Kljub temu si bil večkrat razočaran , ker se tvoji argumentirani predlogi niso upoštevali in si bil zapostavljen pri raznih zadevah . Vsi mi iz obeh regij ter tisti iz drugih delov naše domovine , ki smo s tabo sodelovali smo te spoštovali , te podpirali in si za vse nas nenadomestljiva izguba . Bil si tudi velik strokovnjak za geologijo , vodooskrbo in obnovljive vire energije še posebej za geotermijo. Tvoje inovativne rešitve si nam tudi z veseljem vedno rad predstavil . Dragi Peter , najlepša hvala za vse kar si dobrega storil za vse nas , ki smo te poznali , Bougplati za vse nepozabne pogovore , srečanja in druženja pri tebi doma , na sejmih v Radgoni , na obeh straneh reke Mure in drugod . Prijatelj Peter počivaj pri Bogu v božjem miru !

  Odgovori

Vpis v e-žalno knjigo

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja