Zvonko Lah v Kopru: Podpiramo referendum o drugem tiru

DELI:
23.05.2017, NSi

Poslanec NSi Zvonko Lah in predsednik koprskega občinskega odbora NSi Danijel Sertič sta se danes srečala z županom Mestne občine Koper Borisom Popovičem in se seznanila z vsebino Deklaracije o drugem tiru železniške proge Divača-Koper, ki je bila včeraj sprejeta na izredni seji Občinskega sveta Mestne občine Koper.

Kot je dejal poslanec NSi, je vladni predlog o izgradnji drugega tira Koper-Divača nedodelan in močno predrag, zato je ponovni premislek, ki ga ponuja referendum, povsem na mestu.

Zakon je slab, ker ima ogromno neznank

»Zakon o 2.tiru je predrag in nedodelan, predvsem pa ne razumem zakaj moramo zraven imeti še tujega partnerja. V zakonu je tudi nešteto neznank, ki bodo gradnjo podaljšale in podražile. Z referendumom je treba takšen zakon prekiniti, v vmesnem času pa razmišljati o boljši in cenejši varianti. Vesel sem, da je lokalna skupnost, ki se je ta zakon o 2. tiru najbolj dotika, stopila skupaj in zavrnila zakon,« je na novinarski konferenci povedal poslanec NSi Zvonko Lah.

Referendum ne bo samo o 2. tiru, ampak tudi o vladi

Ker vlada pri svojem zakonu ni hotela popustiti, ni druge možnosti, kot da ta projekt lobijev ustavimo z referendumom.

»Ta zakon je lakmusov papir za to vlado, saj kaže na njeno nekompetentnost. Z lokalno skupnostjo in MO Koper bomo šli v zbiranje podpisov za referendum, ki ne bo samo o 2. tiru ampak tudi o vladi,« je komentiral Zvonko Lah.

Referendum je pomembna stvar za Koper in Slovenijo

Na novinarski konferenci je sodeloval tudi predsednik OO NSi Danijel Sertič, ki je razložil, kaj o zakonu meni lokalna skupnost.

»Veš čas smo spremljali situacijo in ugotovili, da nas vlada s svojim zakonom posiljuje. Želimo nagovoriti čim več ljudi, da oddajo svoje podpise na upravnih enotah. To je namreč zelo pomembna stvar za celoten Koper in Slovenijo,« je povedal predsednik OO NSi Koper.