Zvone Lah v pogovoru FB direkt o svoji poti pred vstopom v politiko, drugem tiru in infrastrukturi

DELI:
14.07.2017, NSi

»30 let sem delal v gospodarstvu, od tega 13 let v Trimo Trebnje in 17 let, kot samostojni podjetnik. Po tem sem bil izvoljen v Državni Zbor, istočasno pa sem opravljal tudi funkcijo župana občine Mirna Peč. Sem oče treh otrok, ki so že skoraj vsi pri svojem kruhu, tako da teh obveznosti nimam več,« se je poslanec NSi Zvonko Lah razgovoril v pogovoru FB direkt.

Preko facebooka je v živo odgovarjal na veliko vprašanj osebne narave, tudi o tem kakšni so njegovi hobiji, kakšno vino najraje pije in o pogledu na svoje županovanje.

Gledalce je zanimalo precej stvari iz področja infrastrukture, ki je glavno področje s katerim se poslanec Lah tudi ukvarja.

»Gradbeni zakon sicer malce poenostavlja postopke, ampak ne toliko, da bi lahko rekli, da gre za kaj revolucionarnega. Po sprejetju tega zakona še vedno ne bomo nič bližje našim sosedam, kjer precej hitreje pridejo do gradbenega dovoljenja, kot pri nas,« je gradbeni in prostorski zakon komentiral Lah.

Odgovarjal je tudi na aktualna vprašanja glede drugega tira in predsedniških volitev, dotaknil pa se je tudi svojega izstopa iz SDS ter vstopa v NSi.

»Drugi tir potrebujemo čimprej, da prehitimo Avstrijce in Italijane, ki gradijo železnico po drugi trasi. Potrebujemo pa dva tira in ne samo enega, sploh pa ne tako dragega, kot je ta vladna varianta,« je glede referenduma o drugem tiru povedal Zvonko Lah.

Celoten FB direkt si lahko pogledate spodaj ali pa TUKAJ.

FB direkt s poslanec Zvonkom Lahom

Sodeluj v pogovoru s poslancem NSi Zvonkom Lahom v živo

Objavil/a NSi dne Četrtek, 13. julij 2017