Zveza seniorjev NSi pozvala k udeležbi na referendumu in glasovanju PROTI

DELI:
10.12.2015, NSi

Joze_Jurkovic_NkPredsednik Zveze seniorjev NSi Jože Jurkovič je danes na skupni novinarski konferenci vseh treh pomladnih strank pozval k udeležbi na referendumu in glasovanju PROTI noveli ZZZDR. Med drugim je dejal da, bi morala država namesto sprejetja takega zakona z vsemi silami podpreti družine in otroke, ki so naša prihodnost. »V veselje mi je,da lahko vse tri stranke pri tem vprašanju lahko trdno zagovarjamo enaka stališča. Proti smo z argumentacijo in ne zato, ker bi želeli nekomu onemogočiti določene pravice,« je uvodoma dejal Jožef Jurkovič.

Opozoril je, da predlagatelji zakona in njegovi zagovorniki pozabljajo, da je družina obstajala na samem začetku in je po izvoru mnogo starejša od države. »Od države bi tako pričakovali, sploh v trenutni demografski situaciji, da bi z vsemi možnimi mehanizmi podpirala družino in skrbela za nataliteto. To bi morala biti osnovna skrb države,« je pojasnil Jurkovič.

Jože Jurkovič: Premier Cerar zlorablja svoj položaj

Predsednik Zveze seniorjev je opozoril, da je ravnanje premiera Cerarja, ki se kot katolik izreka za zakon pravzaprav zloraba položaja, ki naj bi tudi med vernimi ljudmi povzročil zmedo.Nato pa je dejal: »Prav neverjetno pa je, kako v največjih medijih lahko gledamo pravi medijski stampedo v podporo zakonu in neke svobode, ki niti ni definirana. Zato računamo predvsem na instinktivne reakcije v narodu, ki bo zaslutil, da ga bo podpora tega zakona stala več kot pa bančna luknja in povratek pa ne bo več možen. Na tretjo adventno nedeljo se bomo zato veselili vseh, ki bodo prišli glasovat proti zakoniku in s tem ohranili upanje, da je v narodu še zadosti zdravega tkiva«.