VIDEO: V Žireh tradicionalni tabor NSi obiskalo preko 3000 ljudi

DELI:
18.06.2017, NSi

Danes je bil Žireh tradicionalni tabor NSi, ki se ga je udeležilo preko 3000 članic, članov in simpatizerjev NSi ter tujih in domačih gostov iz cele Slovenije. Osrednji del programa je bil namenjen nagovoru predsednice NSi Ljudmile Novak, ki je pozvala k graditvi normalne Slovenije in se zavzela za več optimizma. Napovedala je tudi, da bo imela NSi samostojnega kandidata za predsedniške volitve, ki bodo v jeseni. Več o govoru predsednice NSi si lahko preberete TUKAJ.

Zbrane je uvodoma pozdravil župan občine Žiri Janez Žakelj, ki je v kratkem nagovoru dejal, da bodo Slovenijo lahko rešili in vodili le pošteni in delovni ljudje.

Evropski poslanec Lojze Peterle je najprej pozval k minuti molka za pred kratkim preminula nekdanjega avstrijskega zunanjega ministra in nekdanjega nemškega predsednika vlade Aloisa Mocka ter Helmuta Kohla, ki sta odločilno pripomogla k osamosvojitvi Slovenije. Med drugim je komentiral tudi aktualno politične zadeve in dejal, da če bi v Ljubljani delali tako kot v Žireh, ne bi imeli bančne luknje in Iranci ne bi v NLB-ju prali denarja.

Za družabni del pa so poskrbeli ansambel Veseli svatje, Pihalna godba Alpina, Moški pevski zbor Alpina, Moravška Mara in ljudske pevke, Joškova banda in Francetovi orgličarji.

Fotogalerijo z dogodka si lahko ogledate TUKAJ.