Voščilo ob mednarodnem dnevu starejših

DELI:
30.09.2016, NSi

DSCN5768-seniorjiSpoštovane seniorke, spoštovani seniorji!

Uvodoma vas to soboto, 1. oktobra, ob mednarodnem dnevu starejših vabim k udeležbi na Roženvensko pot na Brezjah in ki jo organizirajo prizadevni Prijatelji Rožnovenske poti Brezje in Zveza Seniorjev Nove Slovenije – krščanskih demokratov. Vsi, ki se bomo udeležili tega dogodka, se bomo v duhu zahvaljevali za mnoge lepe in pomembne stvari, ki so se letos zgodile v stranki.

Ob začetku marijinega meseca in mednarodnega dneva starejših želim tako sebi, kot vsem vam, da bi bil to dan, ko bi z vso preprostostjo pogledali vase in se iskreno zahvalili za darove ter se priporočali za blagoslov pri delu vseh v stranki in v družbi.  Prav tako želim, da bi ta dan začeli z obnovljeno željo po dobrem.

Iskreno sem prepričan, da je morda prav posebno poslanstvo seniorjev to, da v kaotične razmere, ki smo jim priča, prinesemo nekaj luči, preprostosti, predvsem pa osebne odločenosti, da četudi zlo zmaga, Bog daj, da nikdar ne pride po meni (ne laž, ne zvijača, ne obrekovanje…).

Želim, da bi ta dan preživeli globoko, odgovorno do sebe in do družbe. Tako so si z molitvijo in pridnim delom generacije pred nami »prigarale« spoštovanje. Sedanji družbi je odnos do starejših kot lakmusov papir, ki kaže, koliko je družba še normalna.

Vse dobro ob mednarodnem dnevu starejših!

Jože Jurkovič, dr. vet. med.
Predsednik Zveze seniorjev NSi