Vodstvo NSi z vodstvom Zveze društev upokojencev Slovenije: Smo enotnega mnenja

DELI:
24.02.2017, NSi

Vodstvi NSi in Zveze društev upokojencev Slovenije (Zdus) sta se na današnjem pogovoru, na katerem sta razpravljali o ukrepih za pomoč starejšim, strinjali, da je za boljše življenje vseh skupin prebivalstva nujno več narediti na področju gospodarstva. Nujna so denimo nova delovna mesta in zgodnje zaposlovanje.

NSi ima po besedah predsednika Zdusa Janeza Sušnika zelo dober gospodarski program. “Enotnega mnenja smo, da mora vlada skupaj z državnim zborom pripraviti boljšo platformo za razvoj gospodarstva. Edino nova delovna mesta in zgodnje zaposlovanje bodo olajšali življenje v Sloveniji,” je dejal po pogovoru s predsednico NSi Ljudmilo Novak. Ni dovolj le pripravljati proračunov, ampak je treba imeti vizijo gospodarskega razvoja, je izpostavil v izjavi za medije.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je izrazila zadovoljstvo, da je Zdus poudaril pomen gospodarskega programa NSi in strankinega zavzemanja za podporo gospodarstvu. Ljudje morajo imeti po njenem mnenju možnost za delo, od tega se plačujejo davki, ki pa ne smejo biti previsoki.

V prihodnje bo NSi znova vložila v zakonodajni postopek tudi predlog zakonske rešitve, po kateri bi imel upokojeni obrtnik s polno delovno dobo pravico do polne pokojnine. Pri tem bi morali imeti možnost za nadaljevanje obrti, pri čemer pa bi plačeval vse prispevke.