Vodstvo NSi na delovnem obisku v Celjski regiji

DELI:
09.11.2016, NSi

obisknsi_celjska_regija022Vodstvo in poslanska skupina Nove Slovenije sta bili včeraj na delovnem obisku v Celjski regiji. Delegacija NSi se je tako v okviru celodnevnega obiska seznanila predvsem z gospodarskimi in socialnimi razmerami v tej slovenski regiji ter se srečala z nekaterimi gospodarstveniki, podjetniki, kmeti ter predstavniki lokalnih oblasti.

Prva postaja na poti je bilo podjetje Termana d.d. in Doma starejših občanov v Laškem, kjer so bili stanovalci doma zelo veseli našega obiska. Sledil je obisk družinske pekarne Geršak, ki kjer mojstrstvo peke kruha iz roda v rod prehaja že več kot 80 let.

 

 

obisknsi_celjska_regija009 obisknsi_celjska_regija006 obisknsi_celjska_regija060 obisknsi_celjska_regija039

Sestanek s predstavniki Mestne občine Celje je razkril zlasti težave slovenske lokalne samouprave in problemov pri financiranju, ki jih občine v zadnjih nekaj letih močno čutijo in so prisiljene iskati številne alternativne poti za realizacijo že zastavljenih projektov.

Matej Tonin je v izjavi za javnost dejal, da je bila ena od glavnih tem pogovorov tudi povprečnina, zaradi katere so v občinah zelo nezadovoljni. »Povprečnina je v tem trenutku prenizka, da bi občinam zadostovala za ustrezno financiranje, poleg tega pa je država občinam naložila veliko novih nalog, denarja za njihovo izvajanje pa jim ni zagotovila,« je dejal Tonin. Opozoril je tudi, da je Slovenija naredila napako, ko je med prioritete za črpanje denarja iz evropskih skladov postavila t. i. mehke projekte, kjer se financira družbene, kulturne in druge dejavnosti, saj je naša država še vedno v fazi, ko je treba vlagati v razvoj infrastrukture.

obisknsi_celjska_regija088 obisknsi_celjska_regija093 obisknsi_celjska_regija099 obisknsi_celjska_regija109

Pred delovnim kosilom z župani in nekaterimi občinskimi svetniki iz Celjske regije je delegacija NSi obiskala še galerijo Piros in podjetje Avto Čepin v Vojniku. Popoldanski del obiska se je prišel v železarni Štore Steel in nadaljeval na družinski kmetiji Korenjak v Dramljah. Sledil je še pogovor predstavniki in člani Območne obrtno-podjetniške zbornice Šentjur, ki so predstavili glavne težave, s katerimi se srečujejo podjetniki in obrtniki, ter prijetno in dobro obiskano zaključno srečanje Blizu ljudem v Ipavčevem kulturnem centru.

Celotno fotogalerijo si lahko ogledate TUKAJ.

obisknsi_celjska_regija119 obisknsi_celjska_regija125 obisknsi_celjska_regija128  obisknsi_celjska_regija138