Vodstvo NSi v Ribnici in Kočevju s podjetniki in župani o razvojnih možnostih

DELI:
19.01.2017, NSi

YaskawaVodstvo NSi je prvi letošnji obisk na terenu namenilo območju med Ribnico in Kočevjem. Delegacija NSi v sestavi predsednica NSi Ljudmila Novak, glavni tajnik NSi Robert Ilc, vodja PS NSi Matej Tonin, podpredsednika Jožef Horvat in Iva Dimic, poslanec Jernej Vrtovec, predsednik Gospodarskega kluba NSi Pavel Reberc in predsednik Razsodišča NSi Ignac Polajnar je obiskala več manjših in večjih podjetij v regiji, hkrati pa se je sestala tudi z Območno obrtno-podjetniško zbornico Ribnica.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je ob robu obiska v izjavi za medije izrazila željo, da bi država izvedla več ukrepov za spodbujanje gospodarstva. Gospodarska rast in uspešna podjetja zagotavljajo delovna mesta ter plačujejo davke, kar državi z vsemi njenimi podsistemi omogoča boljše delovanje.

Pred srečanjem z župani v regiji je predsednica NSi izpostavila tudi lokalnost samouprave.  V NSi se po njenih besedah velikokrat potegujemo, da bi tudi država namenila sredstva, ki so po zakonu namenjena delovanju lokalne samouprave, saj to pomeni tudi bolj enakomeren razvoj Slovenije.

Vodstvo NSi je v Kočevju obiskalo tudi mednarodno priznano podjetje Intersocks. Prepričali smo se, da tudi v tem koncu Slovenije obstaja uspešno podjetje, ki ima vizijo in dobro načrtuje svoje delo,” je dejala in dodala, da je delegacija NSi obenem tudi v Ribnici obiskala podjetje Yaskawa, ki ima lastnike na Japonskem. “Nadaljnji razvoj, ki ga načrtujejo v ribniški Yaskawi, je dodatni dokaz, da je možno ustvarjati tudi v Sloveniji.”

Vodstvo NSi je obiskalo tudi novo državno podjetje, Slovenski državni gozdovi, kjer so “želeli iz prve roke slišati, kako je začelo podjetje delovati, kakšne težave se kažejo in kako bo v bodoče usmerjalo svoje delo”. NSi je po besedah predsednice skeptična do takšnega državnega podjetja, saj da ni naloga države, da ustanavlja podjetja, vendar pa kljub temu želijo, da bi podjetje dobro delovalo, saj upravlja s skupno lastnino. Zato želijo, da se upravlja dobro, pregledno in dobiček vlaga v razvoj, predvsem pa, da se politika ne bi vmešavala.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je ob tem še izrecno poudarila, da se bomo v NSi “zavzemali za to, da bi bila čim prej vzpostavljena železniška proga do Kočevja”. Cestna povezava je preobremenjena, pri Škofljici je treba čim prej izboljšati prometno navezavo na avtocesto, je še pojasnila.

Celotno fotogalerijo obiska vodstva NSi v Ribnici in Kočevju si lahko pogledate TUKAJ.