Vodstvo NSi v Posočju in na Idrijsko-Cerkljanskem s podjetniki o gospodarskem položaju

DELI:
05.07.2016, NSi

NSiVodstvo in poslanska skupina Nove Slovenije (NSi) je bilo na delovnem obisku v Posočju in na Idrijsko-Cerkljanskem. Delegacija NSi se je v sklopu obiska sestala z več podjetniki in se s tem seznanila z glavnimi težavami v regiji. Gospodarstvo nujno potrebuje nižjo obdavčitev dela in izboljšanje plačilne discipline, kar v NSi vseskozi poudarjamo. Med drugim pa se je vodstvo NSi ustavilo tudi v domu upokojencev v Idriji. “V domu upokojencev so nas spomnili, da so kadrovski normativi že zastareli in ne upoštevajo potreb vedno starejših oskrbovancev,” je v izjavi za medije dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

“Tudi zakon o dolgotrajni oskrbi, ki bi lahko rešil mnogo težav, še ni pripravljen, prav tako primanjkuje otroških zdravnikov,” je dejala Novakova in dodala, da bodo na te probleme pristojne ministre opozorili s poslanskimi vprašanji in poskušali tudi sami poiskati primerne rešitve.

“Marsikje gre za sistemske napake, zato je še toliko bolj pomembno, da se o posameznih težavah lahko pozanimamo iz prve roke in predlagamo tudi sistemske rešitve,” je poudarila predsednica NSi.

Opozorila je še na pomembnost lokalne samouprave, saj so občine tiste, ki v prvi vrsti skrbijo za uresničevanje potreb ljudi. Vodstvo NSi se je o razmerah v občinah v regiji, ki so jo obiskali, seznanilo tudi na srečanju s tamkajšnjimi župani. Za konec obiska pa so v Tolminu zvečer pripravili še srečanje s člani in simpatizerji Blizu ljudem.

Fotogalerijo obiska si lahko pogledate na uradnem Facebook profilu stranke NSi – TUKAJ.