Vodstvo NSi na posvetu v Celju sklenilo, da je predlog o referendumu nedodelan

DELI:
07.03.2016, NSi

thumb_DSC06284_1024V soboto je v Celju potekal redni posvet vodstva NSi, katerega se je udeležilo več kot 100 najvidnejših članov stranke. Posvet je bil namenjen zlasti obravnavi migrantske problematike in kmetijstva. Udeleženci posveta so razpravljali tudi o možnosti posvetovalnega referenduma o migrantski krizi in nadaljnjem pozicioniranju stranke.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je po posvetu stranke v Celju ocenila, da je predlog posvetovalnega referenduma o nastanitvi migrantov, ki ga predlaga SDS, nedodelan in ga je treba dograditi. Meni tudi, da politika mora biti sposobna ponuditi sprejemljive rešitve za aktualne družbene probleme, kar ljudje tudi upravičeno pričakujejo.

Po besedah Novakove si NSi želi humanitarno pristopiti do problema migracijske krize, želijo zaščititi otroke, vendar želijo tudi jasno postavitvi neko kvoto beguncev. “Slovenija mora vedeti, kakšno število migrantov lahko uspešno oskrbi z ekonomskega, varnostnega in finančnega vidika,” je dejala. NSi je že pred časom poudarila, da Slovenija v luči migrantske krize lahko sprejme največ pet tisoč ljudi. Predsednica NSi hkrati meni, da aktualna vlada nima jasne migrantske politike, obenem pa se preveč ukvarja s kadrovanjem v državnih podjetjih.