Vodstvo NSi na delovnem obisku po Koroški

DELI:
07.06.2016, NSi

ObiskKoroskaVodstvo NSi na čelu s predsednico NSi Ljudmilo Novak je bilo včeraj na delovnem obisku Koroške, kjer se je lahko na lastne oči prepričalo, kakšna je gospodarska in socialna situacija v tej slovenski regiji, ki jo po navedbah domačinov pestijo predvsem slabe ceste.

Že zjutraj se je delegacija NSi v razvojnem centru koroškega gospodarstva srečalo z nekaterimi gospodarstveniki in podjetniki, ogledala pa si je tudi Inštitut za polimerne materiale in tehnologije. Kot so pojasnili podjetniki, se srečujejo predvsem s problemi prevelike birokracije, ki nima posluha za glavne težave posameznih panog. Izpostavljena je bila zlasti slovenska lesna industrija, ki jo pesti slabo organizirana lesno-predelovalna veriga in nizke cene lesa, ki so posledica žledoloma in podlubnikov.

V dopoldanskem času je vodstvo NSi, ki so ga poleg predsednice NSi in poslancev zastopali tudi glavni tajnik NSi Robert Ilc ter predsednik Zveze seniorjev Jože Jurkovič, obiskalo še podjetje z dvestoletno tradicijo Perger 1757, Koroški Medgeneracijski center v Ravnah na Koroškem ter kmetijo Dvornik, ki se poleg kmetijstva ukvarja tudi s turizmom.

V popoldanskem delu obiska se je vodstvo NSi sestalo z vodilnimi v podjetju Relax d.d. in družinskim lesnim podjetjem Lesarstvo Kotnik. Delovni obisk Koroške se je zaključil s srečanjem Blizu ljudem v Dravogradu, kjer so Ljudmila Novak in poslanci NSi komentirali nekatere aktualno-politične zadeve in odgovarjali na vprašanja ljudi, ki so se zbrali na srečanju.