Vodstvo Nove Slovenije na obisku občin v okolici Ljubljane

DELITE TA
PRISPEVEK
08.12.2015, NSi

ObiskNSI_LJVzhodVodstvo Nove Slovenije je teden začelo z obiskom obljubljanskih občin. Lep del dneva je preživelo v Horjulu, kjer se je srečalo z vodstvom podjetja Metrel d.d. ter Argo/Huliot d.o.o., se seznanilo s kmetijsko dejavnostjo na kmetiji pr’ Bitenc ter večer zaključilo s pogovorom in druženjem s člani in prijatelji Nove Slovenije.

Na delovnem obisku je bilo v začetku meseca vodstvo stranke Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi). Ob predsednici stranke Ljudmili Novak so se obiska udeležili še poslanca v DZ Jernej Vrtovec in Jožef Horvat, glavni tajnik stranke Robert Ilc, predsednik Gospodarskega kluba stranke mag. Pavel Reberc in predstavnik Zveze seniorjev Ignac Polajnar.

Delegacija je obisk obljubljanskih občin pričela na Škofljici, ga nadaljevala na Brezovici in v Polhovem Gradcu ter sklenila v Horjulu, kjer jih je pozdravil župan Janko Prebil. Tu so se sprva srečali z vodstvom podjetja Metrel d.d. Direktor Edvard Reven jim je predstavil podjetje, njihove dosežke, vlaganja v razvoj ter produkte, nato pa je s predstavniki NSi spregovoril o problemih, s katerimi se v Sloveniji srečujejo. Kot glavno oviro je omenil izredno visoko obremenitev plač in dejal: “V našem podjetju se trudimo, da so zaposleni plačani za tisto kar si zaslužijo in ker zaradi različnih izpostav podjetja po drugih državah sveta poznamo razmere drugod, se pogosto sprašujemo, kje se v Sloveniji izgubi ves denar, ki ga podjetje nameni za plače, saj delavec dobi le dobro polovico.” Pri tem je pohvalil gospodarski program stranke ter predlog plačne reforme NSi, ki prav razbremenitvam za podjetja namenja veliko pozornost in dejal, da v mnogih pogledih delijo mnenja in govorijo isti jezik, zato jim je zaželel obilo uspeha pri uresničevanju programa. Sledil je voden ogled proizvodnje in metrelove muzejske zbirke.

ObiskNSI3 ObiskNSI1 ObiskNSI2

Po delovnem kosilu, ki so ga predstavniki stranke izkoristili za konstruktivne pogovore z župani, so obiskali podjetje Argo/Huliot d.o.o. in se srečali z direktorico Orit Schlesinger ter drugimi predstavniki podjetja. Ogledali so si proizvodne hale ter bili seznanjeni z zgodovino in razvojem podjetja. Glede na lastno izkušnjo, nekdanje podjetje Argo je v lanskem letu namreč prevzelo izraelsko podjetje Huliot d.o.o., je direktorica izpostavila mnogo birokratskih ovir in papirologije, ki jo Slovenija zahteva. Sledil je še obisk kmetije Pr’ Bitenc, kjer je lastnik Tone Zdešar zbranim predstavil kmetijo ter dopolnilne dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo. Tudi tu je bilo slišati kritiko na račun nepotrebnega obremenjevanja kmetov z birokratskimi zahtevam, ki so za državo včasih skoraj pomembnejše od dejanskega stanja, kmetom pa vzamejo veliko dragocenega časa. Delovni obisk je vodstvo Nove Slovenije zaključilo v mali dvorani pri OŠ Horjul, kjer so se zbrali člani in simpatizerji stranke ter poklepetali z gosti.

(zapisala Nadja Prosen Verbič)