Vlada v vsem svojem mandatu ni storila nič za gospodarstvo

DELI:
04.07.2017, NSi

V intervjuju za televizijo ETV sta nastopila glavni tajnik stranke NSi Robert Ilc in običnski svetnik NSi v Zagorju Primož Štendler. V intervjuju sta se dotaknila aktualnih tematik arbitraže, pranja denarja v NLB in delovanja vlade. Spregovorila pa sta tudi o svojem vstopu v politiko, izpadu NSi iz parlamenta leta 2008 in prihodnjih predsedniških ter državnozborskih volitvah.

»V NSi nismo zadovoljni z arbitražo, ampak menimo, da jo je potrebno spoštovati,« je glede glede najbolj aktualne odločitve arbitražnega sodišča povedal glavni tajnik Robert Ilc. Primož Štendler se z njim strinja, meni pa tudi, da so glavno vlogo glede mnenja o arbitraži odigrali mediji. »Mediji so poročali tako, da so vsi ljudje zadovoljni glede arbitraže. Če pa bi mediji pokazali stvari, ki so jih slovenski politiki v dnevih okoli odločitve za arbitražo govorili, pa bi bila slika drugačna.«

Oba sta opozorila na delovanje vlade v tem mandatu, ki je daleč od tega, da bi bilo dobro.»Vlada ima srečo, ker dela v času dobrih gospodarskih okoliščin. Kljub dobremu delu šestih poslanecv in mnogih predlogov, smo le s štirimi zakoni uspeli prepričati vladno koalicijo. Pripravili smo tudi mnoge reforme. Za zdravstveno reformo smo kar leto dni čakali na ministrico za zdravje, da se opredeli do našega predloga. Toliko o dialogu te vlade,« je povedal Robert Ilc.

Štendler je opozoril tudi na pomankanje dejavnosti vlade, ki na noben način ne pomaga slovenskemu gospodarstvu. »V vsem svojem mandatu vlada ni storila nič za gospodarstvo. Tudi sedaj slišimo le o naložbi Magne Steyr, za druge pa niso storili nič,« je opozoril Štendler.

Dejavnosti stranke pred volitvami, ki bodo drugo leto je predstavil glavni tajnik. »Zelo pospešeno delamo na programu stranke in evidentiranju kandidatov za državnozborske volitve. Predstavili smo že kar nekaj rešitev. Imamo skupek sedmih reform, ki so odgovor na vse izzive, ki tarejo Slovenijo. Poleg najboljšega gospodarskega programa so tukaj še, zdravstvena, pokojninska reforma, pa reforma trga dela in davčna reforma …«je povedal Robert Ilc.

Celoten intervju na televiziji ETV si v celoti lahko pogledate na spodnjem posnetku ali TUKAJ.