Vlada se ukvarja sama s sabo, namesto da bi skrbela za boljšo prihodnost mladih

DELI:
20.09.2016, NSi

Horvat“Vlada se je zdaj odločila, da bo pač preživela te tri interpelacije, ki so vložene, kar pomeni, da se je odločila, da bo preživela, pa naj državljane stane, kolikor hoče,” je v oddaji Studio City na TV Slovenija 1 dejal podpredsednik NSi Jožef Horvat.

“Vsi, ki se spoznajo na ekonomsko politiko, nam priporočajo, tudi nenazadnje institucije Evropske unije, kjer smo mi del Evropske unije, da reforme izvedemo prav zdaj, ko je relativno dobra, pozitivna klima. Imamo gospodarsko rast, ki seveda še zdaleč ni zasluga vladnih ukrepov, ampak ta vlada bi morala zdaj skrbeti za to, da bo nam in mlajšim generacijam v prihodnje boljše. Ta vlada se ukvarja sama s sabo, zakoni se spreminjajo, vendar so to le kozmetični popravki,” je poudaril podpredsednik NSi.

“Mi smo trdo delali tudi z zunanjimi svetovalci in pripravili izhodišča za zdravstveno reformo. Če kdo danes trdi, da ne potrebujemo zdravstvene reforme, potem ta, ki bo glasoval za Milojko Kolar Celarc, z isto roko podpisuje podaljšanje čakalnih dob in več mrtvih, ki bodo čakali na zdravstvene posege,” je v Studiu City ob napovedani interpelaciji zoper ministrico Milojko Kolar Celarc poudaril podpredsednik NSi Jožef Horvat.

Celotno oddajo si lahko pogledate TUKAJ.