11. kongres NSi v Slovenski Bistrici: Imamo najboljšo kandidatko za predsednico države

DELI:
30.09.2017, NSi

V Slovenski Bistrici je danes potekal 11. kongres NSi, ki je bil posvečen predvsem predsedniški kandidaturi Ljudmile Novak na oktobrskih volitvah za predsednika republike. Kongresa se je udeležilo približno 500 delegatk in delegatov ter članov in simpatizerjev iz cele Slovenije, dogodku pa so prisostvovali tudi nekateri domači in tuji gostje.

Ljudmila Novak je v svojem govoru izpostavila svoje vrednote in trdna stališča ter njeno odločno pripravljenost na to, da vodi Slovenijo po poti uspešnosti in pravičnosti. Več o govoru si lahko preberete TUKAJ.

Kongres NSi je podelil tudi nagrade in priznanja. Častna članica je postala Slavica Navinšek.

Rabimo predsednika, ki ob krivicah ne bo gledal stran

Poleg predsednice Ljudmile Novak so na kongresu govorili tudi poslanci in drugi vidni člani Nove Slovenije. Lojze Peterle je izpostavil pomembnost poštenosti v naši domovini, ki že dolgo ni več vrednota. Zato meni, da je še kako pomembno, da predsednik države postane kredibilen človek. “Na vrhu naše domovine potrebujemo človeka, ki ne bo gledal stran, ko se bodo v države dogajale nečednosti in krivice,” je bil jasen evropski poslanec.

Ljudmila Novak politiko dojema, kot delo za skupno dobro

Glavni tajnik NSi Robert Ilc je izpostavil povezovalnost Ljudmile Novak, ki svoje uspehe vedno razume kot skupne. “NSi ponuja predsednico pri kateri bo vsak državljan čutil, da je del skupne zgodbe in skupnih uspehov. Ljudmila Novak je redka političarka, ki delo v politiki dojema kot poslanstvo, kot delo za skupno dobro,” je poudaril.

Poslanec Jožef Horvat je prepričan, da lahko krščanska demokratka na vrhu države ponudi pravo smer za našo državo. “Če je Slovenija izgubila smer in ne ve, kam v prihodnosti, je na nas krščanskih demokratih, da ji ponovno damo pravo smer in polet,” je dejal.

Imamo najboljšo kandidatko za predsednico države

Predsednik sveta NSi Matjaž Trontelj je v svojem govoru orisal, zakaj so predsedniške volitve tako pomemben trenutek. »V vsakem življenju pridemo na točko, kjer vemo, da bo potrebno narediti več, da je treba našim zanamcem pustiti sled, po kateri bodo hodili. Naša država, družba in narod, se sedaj soočajo s takimi izzivi. Prav ta trenutek je tisti, v katerem je potrebno reči, da zmoremo bistveno več, da je potrebno storiti bistveno več, da bo Slovenija bolj pravična, uspešnejša in ustvarjalnejša. Ključen moment so zato prav predsedniške volitve, kjer imamo najboljšo kandidatko,« je prepričan.

Ljudmila Novak se bori za pravičnejšo in uspešnejšo Slovenijo

Matej Tonin je zbrane pozval, da naj kar čimbolj delajo za uspeh Ljudmile Novak, saj to pomeni, da bo Slovenija dobila prav tisto kar najbolj potrebuje. “Dragi prijatelji, z vsemi močmi podprimo Ljudmilo Novak in prepričan sem, da bo postala prvo presenečenje predsedniških volitev,” je pozval zbrane.

Poslanka Iva Dimic je poudarila delovanje predsednice NSi, ki se vedno znova zavzema za družino in krščanske vrednote. Prav tako je poudarila evropske izkušnje, ki jih Ljudmila Novak ima. “Krščanski demokrati v Slovenijo prinašamo demokracijo evropskega formata. Pooseblja jo Ljudmila Novak , ki se bori za pravičnejšo in uspešnejšo domovino,” je prepričana poslanka NSi.

S srcem se zavzema za pravično domovino

Poslanec Jernej Vrtovec je izpostavil nesebično zavzemanje Ljudmile Novak za pravično in uspešno domovino. “Ljudmila Novak se s srcem in dušo zavzema za pravično domovino, kjer ne bo dvojnih meril. Zato je najboljša oseba za predsednico republike,” je bil jasen.

Poslanec Zvonko Lah pa je izpostavil kako pomembno za gospodarstvo je to, da bi Slovenijo vodil krščanski demokrat.  “Ljudmila Novak je edina izbira za vsakega Slovenca, ki želi več od svoje domovine,” je dejal.

Dogajanje na kongresu si lahko v posnetku ogledate spodaj ali pa preko Facebooka.