V NSi smo za javno zdravstvo, medtem ko ga vlada ruši, ker ga ne želi reformirati

DELI:
09.09.2016, NSi

novak1_anpe_090715“Nam očitajo, da želimo rušiti javno zdravstvo, čeprav javno zdravstvo ruši prav vlada, ker ne želi izpeljati reforme in mu nameniti dovolj denarja,” je v oddaji Tarča dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

“Ljudje so z zdravstvom nezadovoljni, čakalne vrste se podaljšujejo in ljudje morajo plačati, da gredo k zasebnikom,” je še poudarila predsednica NSi.

O vloženi interpelaciji SDS, čeprav smo jo v NSi prvi napovedali, pa je predsednica NSi dejala: “Jaz zaradi tega ne bom jokala. Naš cilj je, da ministrica za zdravje odide, ker svojega dela ni sposobna opraviti. V NSi smo predstavili svoja izhodišča za boljše zdravstvo, prosili ministrico za sestanek, vendar nas v pol leta ni uspela sprejeti, medtem ko se čakalne vrste hitro povečujejo.”

V luči začetka druge polovice štiriletnega mandata je Ljudmila Novak izpostavila, da v NSi pogrešamo številne reforme, med drugim že prej omenjeno zdravstveno reformo, pa tudi konkretno davčno reformo in reformo trga dela. “Gradbeniki imajo z zakonodajo vrsto problemov pri pridobivanju raznih dovoljenj, soglasij, in zaradi tega se tudi podjetja ne morejo širiti. Pretirana birokracija odvrača tuje investitorje in to je problem,” je v oddaji Tarča poudarila Ljudmila Novak.

“Gospodarstveniki vedno znova pravijo, mi bi več ljudi zaposlili, če bi bili pogoji zaposlovanja bolj fleksibilni. Kajti seveda ob negotovosti, bi morali tudi koga odpustiti, dobrih delavcev pa medtem nihče ne odpusti. In na ta način mislim, da bi se tudi izboljšala disciplina,” je še dodala predsednica NSi.

“Nova Slovenija je predlagala ukrepe za nižje davke, vendar ne na račun gospodarstva. Gospodarstvo je že vse povedalo, kaj bi morala država narediti, to je tisti stik z realnostjo, mi obiskujemo vsak mesec številna podjetja, hvala bogu, da imamo takšne podjetnike, ki veliko izvažajo, ki so inovativni, ki veliko vlagajo v razvoj podjetja. Prav takšna podjetja so pripomogla k temu, da imamo rast BDP-ja, ne pa vlada s svojimi ukrepi,” je v oddaji Tarča na TV Slovenija 1 še poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak.

Celotno oddajo Tarča si lahko pogledate TUKAJ.