Ustvariti je potrebno pogoje, da si bodo ljudje želeli postati podjetniki

DELI:
25.01.2017, NSi

Inštitut za analize in dialog Zbora za republiko je v prostorih Državnega pripravil posvet o oblikovanju boljše politike in učinkovitejšega gospodarstva, ki se ga je udeležil tudi vodja PS NSi mag. Matej Tonin.

Vodja PS NSi je opozorili, da nas spodbudni gospodarski kazalci ne smejo uspavati, in da se je nujno potrebno zavzeti za dodatne gospodarske spodbude, ki temeljijo na razbremenitvi gospodarstva.

Matej Tonin je po posvetu v izjavi za medije povedal, da v NSi pot do normalne politike, učinkovitega gospodarstva in blaginje državljanov vidijo v obliki nižjih davkov, enostavnejših postopkih in bolj odprtem gospodarstvu.

“Za uspešno Slovenijo potrebujemo nizke davke, enostavne postopke in odprto gospodarstvo. Pri davkih je naša usmeritev, da bi čim več ljudi plačevalo čim nižje davke. Če bi poenostavili birokratske postopke, bi potrebovali manj uradnikov,” je na posvetu dejal vodja PS NSi.

Dodal je še: “Dobro poslovno okolje je okolje, v katerem se podjetniki in delavci dobro počutijo. Naloga države ni, da ustvarja podjetja, ampak, da ustvarja pogoje, kjer bodo državljani lahko ustvarjali podjetja.”