Svet NSi soglasen v podpori Ljudmili Novak pri njeni kandidaturi

DELI:
06.09.2017, NSi

Svet NSi je včeraj soglasno potrdil kandidaturo predsednice stranke Ljudmile Novak za predsednico republike. Kandidaturo bo predsednica NSi vložila v petek, kandidirala pa bo s podpisi poslancev.

Slovenija ima potenciale, ki jih moramo izkoristiti

V svojem govoru na svetu stranke je predsednica poudarila svojo jasno vizijo in cilj, da Slovenija postane ena izmed 15 najbolj uspešnih držav na svetu. »Slovenija ima potenciale in naravne danosti, ki ji to omogočajo, od nas pa je odvisno, ali jih bomo uspeli izkoristiti in obrniti sebi v prid.  Želim Slovenijo, ki ponudi mladim več priložnosti, da bodo delo in svojo prihodnost iskali v domovini,« je poudarila Ljudmila Novak in dodala: »Ljudje si zaslužijo državo, v katero so nekoč verjeli in so danes žal nad njo razočarani. Želim soustvarjati državo, na katero bomo ponosni in v kateri bomo radi in dobro živeli.«

V svojem govoru se je zavzela za pravično Slovenijo in pravno državo, ki ne bo obstajala samo na papirju. “Kot predsednica se želim zavzemati, da bo Slovenija pravična, uspešna in boljša domovina. Naša država ne sme biti država dvojnih meril. Poštenost je potrebno nagrajevati in spodbujati, da postane nekaj vsakdanjega, kriminalu in korupciji pa je potrebno hitreje in bolj odločno stopiti na prste,” je v svojem govoru dejala Ljudmila Novak.

Ljudem hočem prisluhniti, razumeti težave in odločno ukrepati

Predsednica NSi je prepričana, da je potrebno zgraditi bolj normalno Slovenijo, ki bo imela nižje davke in se je investitorji ne bodo izogibali. »Podpreti je potrebno podjetne in pridne ljudi, saj je gospodarstvo temelj naše socialne politike in merilo blagostanja,« je poudarila Ljudmila Novak.

Ljudmila Novak verjame, da Slovenija potrebuje več medsebojnega spoštovanja, dialoga in odgovornosti. »Zato je moj način delovanja: ljudem prisluhniti, razumeti težave in odločno ukrepati. Demokracijo lahko gradimo le z zadostno mero medsebojnega spoštovanja in odprtosti. Kot predsednica republike bom skrbela za stalen, odprt in argumentiran dialog in opozarjala vlado na ključne probleme in izzive,« je zagotovila predsednica NSi.

Svet stranke NSi je prepričan, da funkcija predsednika države zahteva osebo, ki dobro ve, kaj pomeni biti moralna avtoriteta in zgled drugim. Zaradi tega dejstva soglasna podpora predsednici NSi ne preseneča.