Svet NSi potrdil ekipo Ljudmile Novak za normalno Slovenijo

DELI:
24.11.2016, NSi

15235892_1022529844539546_8503124171211173256_oSvet Nove Slovenije (NSi) je potrdil novo vodstvo, s katerim bo stranka odšla na prihodnje državnozborske volitve. Za podpredsednika stranke sta bila na predlog predsednice NSi Ljudmile Novak znova imenovana poslanca Iva Dimic in Jožef Horvat. Poleg tega so razpravljali tudi o usmeritvi stranke, je ob robu seje povedala Novakova.

Ob podpredsednikih je svet na predlog predsednice imenoval tudi tri člane izvršilnega odbora, in sicer Vido Čadonič Špelič, Janeza Pogorelca in Cveta Uršiča. Medtem so za predsednika sveta stranke potrdili Matjaža Trontlja, za njegovega namestnika pa Bernarda Memona, je za STA še povedala predsednica NSi, ki je oba tudi predlagala. Vodja Poslanske skupine NSi ostaja Matej Tonin, funkcijo glavnega tajnika stranke pa bo prav tako še naprej opravljal Robert Ilc. Vsi so te funkcije opravljali že doslej.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je 12. novembra letos na 10. kongresu NSi v Brežicah prejela nov dveletni mandat in napovedala oblikovanje t.i. tretjega stebra oziroma oblikovanje novih političnih zavezništev pod geslom “Gradimo normalno Slovenijo”.

Člani Sveta stranke so bili seznanjeni tudi s tem, kakšno stališče je NSi zastopala v sredini interpelaciji proti vladi v Državnem zboru. Poleg tega pa so danes govorili tudi o zakonih, ki jih je NSi vložila v parlament.