S SKUPNIMI MOČMI NAM JE ŠTEVILKE OKUŽB USPELO ZNIŽATI

DELI:
04.02.2021, NSi

»Zahvaljujem se državljankam in državljanom, da nam je skupaj uspelo številke okužb obrniti nekoliko navzdol, s prošnjo in upanjem, da se bomo še naprej držali ukrepov in prispevali k temu, da čim prej iz rdeče napredujemo v oranžno barvo,« je na današnji novinarski konferenci dejal predsednik NSi Matej Tonin.

Poudaril je, da nam le s skupnimi močmi lahko uspe, da vlada sama ne more nič, če nima ustreznega sodelovanja državljanov. Opozoril je na kritike hitrega testiranja, a prav to testiranje lahko bistveno zameji širjenje virusa. »Nihče ni rekel, da je to 100-odstotno natančen test. Vnaprej je bilo povedano, da obstaja znaten delež, da lahko ta test zgreši. Prav zato je hitri, prav zato je pomembno, da do rezultatov pridemo hitro ob zavedanju, da so lahko nekateri rezultati tudi netočni,« je poudaril.

Glede situacije v koaliciji je poudaril, da nas v NSi-ju skrbi radikalizacija opozicije, neprimeren in zelo oster diskurz v parlamentu, ki se odraža v dejanjih v družbi. »To, kar se dogaja z napadi na zavode, z mazaškimi akcijami, pelje na stranpota, ki za demokratično družbo niso primerna. Nekateri nastopi parlamentarnih skupin v parlamentu so dobesedna grožnja za demokracijo, zato si v NSi-ju prizadevamo, da bi znotraj DZ-ja vzpostavili evropske standarde primernega delovanja v parlamentu. Veseli smo, da bo čim prej prišlo do konstruktivne brezupnice, da se vendarle preštejemo in da se kot koalicija konsolidiramo,« je izpostavil minister za obrambo.

Prepričan je, da se je najprej dolžna konsolidirati koalicija, nato pa k sodelovanju povabiti celotno konstruktivno opozicijo. »Verjamem, da nam bo uspelo podpisati še kakšen sporazum o sodelovanju. Je pa ta čas primeren tudi za rekonstrukcijo vlade, kjer bi se bremena pravično razporedila in kjer bi lahko naše delovanje naredili še učinkovitejše,« je bil jasen.

Predsednik NSi je izpostavil, da so pred nami vsemi odgovorne naloge: zajezitev širjenja covida, za vse dostopno javno zdravstvo in ustrezni ukrepe za okrevanje gospodarstva. To so ključni cilji do predsedovanja EU-ju.

0 vnosov

Podaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja