Robert Ilc v povolilni analizi: Smo edina stranka, ki je napredovala glede na parlamentarne volitve leta 2014

DELI:
24.10.2017, NSi

slovenija 09.07.2015, Robert Ilc, glavni tajnik, NSi, foto: Anze Petkovsek

V včerajšnji povolilni analizi na TV Slovenija je NSi zastopal glavni tajnik Robert Ilc, ki je izpostavil dober volilni rezultat, saj je stranka povečala svoje število glasov glede na parlamentarne volitve.

»Poraženec volitev je zagotovo celotna slovenska politika, ki ni bila sposobna na volitve pripeljati večjega števila ljudi. Kar pa se tiče rezultata NSi, smo po preštetih glasovih ugotovili, da smo kar za štiri tisoč glasov presegli rezultat iz državnozborskih volitev leta 2014. Med strankami smo tako edini, ki smo napredovali glede na leto 2014. Z rezultatom smo zato zadovoljni, so pa naše ambicije višje,« je poudaril glavni tajnik.

Nižja udeležba kaže, da nekaj ni vredu

Veliko je bilo govora tudi o nizki volilni udeležbi, kjer je Robert Ilc pojasnil s tem, da se je politika kot kaže oddaljila od volivcev. »Politika bo morala ponovno najti stik s slovenskim volivcem in ga prepričati, da pride volit na teh ali na onih volitvah. S tem trendom vedno nižje udeležbe zagotovo stvari ne gredo v pravo smer,« je opozoril.

Ni krivda v volivcih, ampak na drugi strani

Izbiro volivcev po njegovem mnenju ne smemo podcenjevati, saj je to edina demokratična stvar.

»Ne smemo podcenjevati ljudi. Prva, ki tega ne sme početi, je politika. Ljudje imajo prav. Tako kot so se odločili, tako bo. Kot demokratična država in družba moramo to sprejeti, pa naj nam bo to všeč ali ne. Ne bi valil krivde na ljudi, saj je krivda na drugi strani,« je bil jasen.

NSi bo pripravljena na parlamentarne volitve

Glede kampanje je Robert Ilc povedal, da smo jo začeli 4.8. in jo tudi pravilno stopnjevali. Izpostavil je, da smo z našo kandidatko bili ogromno med ljudmi in prevozili veliko kilometrov. Za konec pa je ostal še pogled v prihodnost, kjer glavni tajnik NSi meni, da bo stranka dobro pripravljena na parlamentarne volitve.

 »Do parlamentarnih volitev je malo časa, ampak precej dolga pot. Danes težko napovedujemo, kdo bo zmagal na parlamentarnih volitvah. V stranki pa se bomo zagotovo trudili za najboljši rezultat,« je povedal.

Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.