RO NSi Prlekija v odprtem pismu županu Rojku: Zaskrbljeni smo nad občinskimi investicijami

DELI:
08.05.2017, NSi

“Področje infrastrukture v naši občini, pa tudi v celotnem Pomurju postaja vedno bolj plen županskih struktur. Nadzor nad CERO Puconci, Pomurskim vodovodom obvladujejo zgolj župani, saj omenjeni instituciji nimata niti nadzornih svetov,” je z odprtim pismom javnost opozoril predsednik RO NSi Prlekija dr. Peter Kralj.

Inštitucije, katere obvladujejo zgolj župani, so vodena po vzoru državnih inštitucij, kjer se javna sredstva prelivajo v zasebne žepe. Na ta način si občine nakazujejo tudi dobičke, pravijo v RO NSi Prlekija.

Ker so razmere šle predaleč, so se na rednem letnem občnem zboru članov in simpatizerjev NSi v Občini Gornja Radgona odločili, da županu Stanislavu Rojku napišejo odprto pismo in na ta način izrazijo zaskrbljenost nad stanjem v občini. Zaradi predragih investicij namreč v občini zmanjkuje denarja za kulturo, šport, društva in šolstvo. Županu Rojku pa očitajo tudi, da je z ukinitvijo ekoloških otokov, na gospodinjstva zvalil breme dodatnih stroškov za ločevanje odpadkov.

Celotno vsebino odprtega pisma županu, si lahko preberete spodaj.