Razrešitev ministrice je rešitev za alarmantno stanje na UKC

DELI:
27.10.2017, NSi

»Stanje v UKC Ljubljana je alarmantno, zaskrbljujoče in nevzdržno,« je v današnji izjavi za javnost povedal poslanec NSi Jernej Vrtovec. Zaradi nevzdržnih razmer v celotnem zdravstvenem  sistemu je napovedal zahtevo za sklic nujne seje odbora za zdravstvo.

Največja krivca takšnega alarmantnega stanja sta ministrica za zdravje in koalicija.

»Za takšno stanje je odgovorna ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. V rokah ima škarje in platno za rešitve slovenskega zdravstvenega sistema, a teh ni na vidiku. Z visokih funkcij odstopajo celo ljudje, ki jih je tja sama imenovala. Za alarmantno stanje pa je kriva tudi koalicija. Imeli so namreč priložnost podpreti interpelacijo zoper ministrico in s tem narediti korak k boljšemu zdravstvenemu sistemu v Sloveniji, pa tega niso storili,« je bil jasen poslanec NSi.

Največji poraz vlade je nezmožnost za spremembe v slovenskem zdravstvu

Prav to, da koalicija in predsednik vlade nista sposobna narediti sprememb v vrhu slovenskega zdravstva, je največji poraz sedanje vlade. »Interes, da ministrica in sedanja koalicija ostaneta v takšni sestavi, je kot kaže prevladal na zdravim razumom in nad tem kar je dobro za ljudi. Predsednik vlade dopušča takšno stanje in to je njegov največji greh, ter največji poraz vladajoče koalicije. V NSi smo predlagali mnoge rešitve, ki pa so pri koaliciji in ministrici naletele na gluha ušesa,« je prepričan Jernej Vrtovec.

Najbolje bi bilo, da bi ministrica za zdravje sama odstopila

V NSi zato predlagamo sklic nujne seje, a za rešitev slovenskega zdravstvenega sistema bi bilo najboljše, da bi ministrica za zdravje sama odstopila.

»Predlagamo sklic nujne seje odbora za zdravstvo, da se pogovorimo o tem, kaj je še mogoče storiti za naš zdravstveni sistem do konca mandata,« je povedal poslanec NSi in dodal: »Prepričan sem, da bi bil odločilen korak to, da bi ministrica za zdravje odstopila. Dejstva kažejo, da ministrica ne zmore obrniti negativnega trenda v slovenskem zdravstvu. S takšnim trendom gre naš zdravstveni sistem v propad.«