PRIORITETA JE ODZIVEN TRG DELA

DELI:
30.07.2021, NSi

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti se pod vodstvom ministra Janeza Cigler Kralja vseskozi zavzema, da bi z evropskimi sredstvi podpirali izvajanje projektov socialne aktivacije, ki izboljšujejo zaposlitvene možnosti brezposelnih.

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je v ponedeljek potrdila 893 tisoč evrov za 6. javni razpis za sofinanciranje projektov socialne aktivacije. Od tega zneska bo Evropski socialni sklad prispeval nekaj manj kot 715 tisoč evrov. Namen razpisa je sofinanciranje projektov, ki bodo izvajali programe socialne aktivacije ter bodo s svojim celostnim pristopom prispevali k izboljšanju socialne vključenosti udeležencev in k povečanju njihovih zaposlitvenih možnosti. Predvideva se sofinanciranje sedmih projektov, in sicer predvidoma dva projekta v kohezijski regiji Vzhodna Slovenija in pet projektov v kohezijski regiji Zahodna Slovenija.

Janez Cigler Kralj​ je odločen, da bo v času mandata razmere v zaposlovanju spremenil na bolje in zagotovil ustrezne ukrepe za odziven trg dela, kamor spadajo tudi ciljni ukrepi za spodbujanje zaposlovanja različnih skupin, med njimi tudi starejših.

0 vnosov

Podaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja