Primorske novice o Ljudmili Novak: V njeni politični karieri ni afer

DELI:
13.10.2017, NSi

V članku o Ljudmili Novak v Primorskih novicah so izpostavili, da se predsedniška kandidatka trudi živeti pošteno, odgovorno in po zakonih, zato za afere v njeni politični karieri ni podlage.

“Ljudmila Novak se veliko smeji in niti za hip ne da vtisa, de ji je tešenje medijske radovednosti odveč, “ so zapisali. V članku so izpostavili njeno poklicno pot, ki se je začela pred 34. leti v vlogi učiteljice. To vlogo je opravljala 18 let, nato pa je 16 let v politiki.

Ljudje so jo nagovarjali h kandidaturi

Ko se je primožila v Moravče, je našla delo v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku. Pridobila si je FIBO kvalifikacijo za delo z gibalno oviranimi osebami. Leta 2000 se je včlanila v NSi, leto pozneje pa postala županja Moravč. V politiko ni šla, ker bi ji delo z otroki zraslo čez glavo tudi kot županja se je enkrat na teden vračala k poučevanju -, ampak ker so jo k temu nagovarjali ljudje v stranki in v domačem kraju.

“Moravčani so jo poznali zaradi njenega kulturnega udejstvovanja, zlasti delovanja v domačem kulturnem društvu, kjer je vodila dramsko skupino, pisala in režirala igre in – kot poudari – v tem uživala,« so zapisali v Primorskih novicah.

V članku so objavili tudi izjavo Lojzeta Peterleta, kako se spominja njenih političnih začetkov: “Spominjam seje kot osebe, kiji ni bilo vseeno in je bila pripravljena vstopiti v politični prostor z ambicijo po spremembah. Potem seje dokazala kot županja s posebno občutljivostjo za vprašanja sociale in kulture.”

Uspelo ji je skoraj nemogoče

Kot enega največjih uspehov so na Primorskih novicah omenili, kako ji je leta 2011 uspelo skoraj nemogoče: vrniti stranko v parlament. »Začela sem z mlado ekipo, kije bila pripravljena delati brezkompromisno, brez starih zamer, tako da sem bila, ne bom rekla kot mama, ampak kot motor, ostali pa so mi pomagali,« je dejala Ljudmila Novak.

Mladi obrazi in gospodarski program

V Primorskih novicah so se navduševali zlasti nad mladimi obrazi na stranki NSi, ki jim je Ljudmila Novak dala priložnost ter gospodarskim program, ki ga je ustvarila prav ta pomlajena ekipa. Prav program je v stranko pripeljal tudi koprskega podetnika Danijela Sertića, ki je o Ljudmili Novak povedal, da je poštena, najbolj pa pri njej ceni to, da ne izstopa z materialnimi dobrinami ter da je dostopna in pripravljena poslušati ljudi, ki v stranki delujejo na nižjih ravneh. »Večkrat sem imel priložnost družiti se z njo. Je sproščena, nikoli vzvišena, vedno se lahko z njo pogovarjaš o marsičem,« je pojasnil Sertić.

V članku so omenili tudi žvižge in zmerljivke, ki jih je bila deležna lani, ko je na shodu desnosredinskih strank pozvala k bolj demokratični desnici, sočutju, odpuščanju, vključevanju in pomoči beguncem. “Vedno se držim tega, da povem, kar je prav, ne glede na to, da me izžvižgajo,” je bila jasna Ljudmila Novak.

V članku so opisali tudi družinsko življenje Ljudmile Novak in njene hobije.