Poslanska skupina NSi v sklopu obiska Posavja za boljšo delovno-pravno zakonodajo

DELITE TA
PRISPEVEK
16.02.2016, NSi

IMG_1215Poslanska skupina NSi in njeno vodstvo se je v ponedeljek mudilo v Posavju. Poslanci NSi so obiskali več podjetij, zdravstveni dom in se sešli v posavskimi župani. Obiskali so tudi sprejemni center za migrante v Dobovi, ugotovitve s terena pa bodo uporabili pri svojem delu v državnem zboru in drugem zavzemanju, je ob obisku povedala predsednica NSi Ljudmila Novak.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je v Krškem ob robu srečanja z župani v regiji poudarila, da je namen terenskih obiskov seznanitev s težavami, s katerimi se sooča lokalno prebivalstvo. “Želimo slišati, kakšne težave imajo župani in občani, s čimer lahko lažje oblikujemo primerne politične odgovore. Obisk Posavja smo začeli z obiskom kmetije Korbar, kjer smo izvedeli, da je položaj manjših kmetij izjemno težaven, saj kmetije zaradi trenutnega okolja ne morejo biti konkurenčne. Obiskali smo izjemno izvozno naravnano podjetje Siliko, kjer smo ponovno dobili potrditev, da je sprememba delovno-pravne zakonodaje nujno potrebna, če želimo, da bodo podjetja ustvarila več delovnih mest. Na žalost še vedno ugotavljamo, da je vse preveč podjetnikov označenih kot tistih, ki izkoriščajo zaposlene, ne pa kot tiste, ki ustvarjajo nova delovna mesta,” je dejala predsednica NSi.

Vodstvo NSi je hkrati obiskalo tudi Zdravstveni zavod Krško, kjer je tamkajšnjemu vodstvu predstavilo ukrepe NSi za prenovo zdravstva. “Lahko povem, da smo dobili potrditev, da gredo naša izhodišča za prenovo zdravstva v pravo smer predvsem glede izboljšanja zdravstvenih storitev in čakalnih dob,” je poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak, ki se je skupaj s podpredsednikom Jožefom Horvatom in poslancem NSi Jernejem Vrtovcem ter glavnim tajnikom Robertom Ilcem v Krškem pogovarjala o težavah prebivalstva tudi s tamkajšnjimi župani.

Predsednica NSi Ljudmila Novak je obenem v izjavi za medije ponovno zatrdila, da je NSi pripravljena sodelovati s programsko sorodnimi strankami. “V NSi smo prepričani, da smo tista stranka, ki je konstruktivna in sodeluje tudi s koalicijo, a le pri tistih projektih, ki so po naši oceni dobri za državljane. Ne jamramo, ampak imamo tudi svoje rešitve, ki jih predstavljamo javnosti,” je še poudarila predsednica NSi Ljudmila Novak.

Poslanska skupina NSi je v sklopu obiska Posavja obiskala kmetijo Korbar, Župnijsko Karitas Radeče, podjetje Siliko, Zdravstveni zavod Krško, Terme in Hotel Paradiso, ter sprejemni center Livarna-Dobova.