Poslanec Zvonko Lah odslej član poslanske skupine NSi

DELI:
01.02.2017, NSi
Tonin-lah_mala1

Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin in novi poslanec v poslanski skupini NSi Zvonko Lah.

Vesel sem, da lahko povem, da je nepovezani poslanec Zvonko Lah z današnjim dnem postal član poslanske skupine NSi,« je na današnji novinarski konferenci dejal vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin. Kot je še pojasnil, je Zvonko Lah v NSi prišel brez kakršnih koli pogojev, poleg tega pa so ga medse sprejeli organi stranke na lokalni in regijski ravni, prav tako pa sta z njegovo priključitvijo NSi soglašala Izvršilni odbor stranke in Svet NSi.

Matej Tonin je povedal, da je kot dolgoletni župan, podjetnik in tudi poslanec kvalitete, ki bodo delo poslanske skupine NSi zagotovo okrepile. »V parlamentu se bo tako največ udejstvoval na področju infrastrukture, kmetijstva in lokalne samouprave, postal pa bo tudi član preiskovalne komisije za projekt TEŠ6, parlamentarne ustavne komisije ter član mandatno-volilne komisije,« je dejal Tonin in v zaključku dejal, da so vrata NSi odprta vsem, ki sprejemajo program NSi in želijo Sloveniji dobro.

 

Zvonko Lah: S poslanci NSi sem že v preteklosti dobro sodeloval

Zvonko Lah, ki je pred časom zapustil poslansko skupino SDS, je uvodoma dejal, da je vesel, da se je pridružil poslanski skupini NSi, saj kot nepovezani poslanec ni imel vseh možnosti, da bi parlamentarno delo izvajal v polnem obsegu. Kot je pojasnil, je s poslanci NSi v preteklosti že dobro sodeloval. Program NSi mi je zelo blizu, prav tako pa poznam tudi mnogo članov NSi iz kraja od koder prihajam, zato sem se odločil, da vstopim v NSi in se priključim poslanski skupini NSi. Izrazil je upanje, da bo poslansko skupino krščanskih demokratov okrepil predvsem na področju infrastrukture, okolja, delovanja občin in tudi kmetijstva, saj kot nekdanji župan zelo dobro pozna probleme in specifike na teh področjih. »Vesel sem, da bom lahko lažje nadaljeval z delom v parlamentu in poskušal opozoriti na še nekatere probleme, za katere mislim, da jih moramo v Sloveniji nujno rešiti,« je še dejal Zvonko Lah.

Tonin-lah_mala2  Poslanska_skupina_NSi_2017_mala