POSLANCI NA TABORU: O NAŠEM DELU GOVORIJO DEJANJA

DELI:
13.09.2021, NSi

Na taboru Nove Slovenije je potekal tudi pogovor s poslanci NSi. Dotaknili so se aktualnih tem v državnem zboru, sodelovanja z vlado, odzivom iz terena, prihajajočega super volilnega leta in aktualnega utripa v Evropskem parlamentu.

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat je poudaril, da je ta koalicija po dolgih letih omogočila, da je NSi lahko znova pokazala svojo politično moč. »Poglejte operativnost naših štirih ministrov. So steber Nove Slovenije, naše države in politične stabilnosti,« je poudaril.

»V državnem zboru smo priča nekulturnim izpadom in pregretemu političnemu prostoru,« je v odgovoru na voditeljevo vprašanje povedala Tadeja Šuštar Zalar. Dodala je, da se v NSi zavedamo pomembnosti hrama demokracije in da se trudimo ter skrbimo za spoštovanje do vsakega posameznika, če se z njim v njegovih stališčih strinjamo ali ne.

»NSi in poslanska skupina sta složni, kar predstavlja tudi veliko prednost pred drugimi strankami. Glavni izziv v prihajajočih mesecih, bo povečanje števila poslancev v državnem zboru, saj bomo le na ta način okrepili vsa naša prizadevanja in še lažje izvajali ključne poudarke strankinega programa,« je povedal Blaž Pavlin.

Pohvale vladi in še posebej vsem štirim ministrom, je namenil tudi poslanec Andrej Černigoj. »Če bi vsi delali kot naši ministri, sploh nebi bilo več vprašanje, katera bo naslednja vlada,« je poudaril.

Aleksander Reberšek je poudaril, da so poslancem NSi dejanja na prvem mestu: »Z dejanji odgovarjamo našim državljanom. Vse to pa se nebi zgodilo, če ne bi bilo vas. Ves ta čas čutimo vašo podporo.«

Ker smo stranka blizu ljudem, so nam problemi ljudi na prvem mestu, je poudaril poslanec Mihael Prevc. »Vsi, ki se vozimo po tej naši domovini, opazimo koliko se gradi. Vsi so enotnega mnenja, da takega posluha, kot ga ima ta vlada za lokalno skupnost, še ni bilo.«

»Krščanska demokracija mora biti v srcu vsakega državljana. To je nujno. Ko bodo vse enote krščanske demokracije zapisane v srca naših državljanov, bo Slovenija zaživela,« je dejal poslanka Iva Dimic.

V pogovoru je sodelovala tudi evropska poslanka Ljudmila Novak. Omenila je ažuren odziv Evropske komisije ob soočanju z epidemijo in sprejet finančni okvir, ki pomaga državam članicam pri hitrejšem okrevanjem gospodarstva. Zaključila je z mislijo: »Še naprej delajmo skupaj za razvoj Slovenije in Evropske Unije.«