POLITIKO SMO RAZUMELI KOT SREDSTVO ZA IZGRADNJO SVOBODNE IN DEMOKRATIČNE DRUŽBE

DELI:
24.06.2021, NSi

Na Račjem otoku na Brdu pri Kranju je v počastitev 30. obletnice samostojnosti in državnosti Republike Slovenije potekala prireditev, ki sta jo priredila predsednik osamosvojitvene vlade in nekdanji predsednik Slovenskih krščanskih demokratov Lojze Peterle ter predsednik NSi in podpredsednik vlade Matej Tonin.

Lojze Peterle je v svojem nagovoru spomnil na čas, ko smo gradili novo državo in se je zgodovina zgostila in prelila v novo kvaliteto. Kot je dejal, so krščanski demokrati nismo prispevali le glasov, ampak tudi ljudi, ki so na vseh nivojih delali za samostojno državo in demokratizacijo Slovenije. Predvsem pa so koncept moči razumeli drugače in so politiko videli predvsem kot sredstvo, s katerim lahko gradimo svobodno in demokratično družbo. Zahvalil se je vsem, ki so po svojih močeh prispevali, da je projekt osamosvojitve uspel in Sloveniji zaželel vse dobro na njeni nadaljnji poti.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik NSi Matej Tonin, ki se je v svojem imenu zahvalil vsem, ki so zložili številne kamenčke v mozaik osamosvojitve in s svojim pogumom prispevali k temu, da je Slovenija danes samostojna in suverena država. Ponovno je poudaril, da nam mora različnost bogatiti in da slednja ne sme biti razlog, da smo razdeljeni. Izrazil je zadovoljstvo, da ekipa, ki jo je vodil Lojze Peterle ni bila maščevalna in je pokazala, da je nosilka drugačnih vrednot kot pa jim je bil zapisan prejšnji režim. Izpostavil je, da krščanski demokrati ne gradimo kultov osebnosti in da namesto tega gradimo na vrednotah, ki nas povezujejo. V svoji poslanici je še dejal, da ima mlajša generacija dolžnost, da našo samostojno državo razvija naprej in dela dobro za celotno skupnost.

0 vnosov

Podaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja