POLETI BO NA SLOVENSKIH CESTAH VELIKO MANJ ZASTOJEV

DELI:
29.01.2021, NSi

»Zagotovo bodo vinjete, nove e-vinjete veliko bolj uporabne, veliko tudi bolj ekonomičnega. Zakaj uporabne? Konec bo tega strganja vsako leto, ko menjujemo vinjeto, kajti e-vinjeta bo delovala na registrsko tablico in registrsko številko. Kupili jo bomo lahko preko aplikacije, preko spletne strani računalnika ali pa preko bencinske črpalke,« je v oddaji 24 ur zvečer poudaril minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Dodal je tudi, da bo e-vinjeta veliko bolj pravična in ekonomična. »Veljala bo namreč celotno leto od nakupa. Sedaj vinjeta velja do 31. januarja. Torej če nekdo kupi nov avto 1. junija, mu vinjeta velja do 31. januarja. Po novem sistemu pa bo vinjeta veljala celotno leto od dneva nakupa in na ta način bo mnogo državljank in državljanov veliko privarčevalo,« je dejal minister za infrastrukturo.

Poudaril je, da si želi, da bi izvajalec, ki bo izbran, najbolj ugoden in najboljši. Dodal je, da je prihodkov iz cestninjenja letos zaradi epidemije bistveno manj, a so se kljub temu opravila številna dela, preplastitve na avtocestah, in sicer kar za 2-krat več kot v letu 2019. »To pomeni, da bomo lahko imeli v letošnji poletni sezoni veliko manj del, veliko manj torej posledično zastojev zaradi tega, ker smo vse to naredili v času covida,« je dejal Jernej Vrtovec.

Ob koncu oddaje je poudaril tudi, da sta Bela krajina in Koroška še bližje osrednji Sloveniji kot do zdaj. »V prometni resoluciji širimo pooblastila družbe Dars za novo hitro cesto v Beli krajini, in sicer od predora Gorjanci, torej od Malin pa do Metlike, do državne meje, pa do na drugi strani Črnomlja, torej belokranjski ipsilon, saj je prav ta družba ključni investitor. Enako je na koroškem delu, in sicer od Dravograda pa potem preko Prevalj do avstrijske državne meje. Torej tukaj širimo pooblastila družbi DARS za to resolucijo, ki jo bo na koncu tudi potrdil državni zbor. Čez 14 dni bo predvidoma v vladni proceduri na seji vlade,« je še pojasnil minister za infrastrukturo.

3 vnosov

Podaj komentar

Št. vpisov: 3

 1. Anonimno says:

  Minister dela več kot odlično, predvsem pa transparentno in pošteno.
  Dolga leta sem delal odgovorne naloge v prometni sferi na državnem področju in zagotovo med vsemi dosedanjimi prometnimi ministrstvi, razen ebega ali dveh, ni bilo nobenega, ki bi mu bil podoben po učinkovitisti.
  Naj bo tako tudi vnaprej.

 2. stane says:

  Minister dela več kot odlično, predvsem pa transparentno in pošteno.
  Dolga leta sem opravljal odgovorne naloge v prometni sferi na vsedržavnem teritoriju in zagotovo med vsemi dosedanjimi prometnimi ministri, razen enega ali dveh, ni bilo nobenega, ki bi mu bil podoben po učinkovitisti.
  Naj bo tako tudi vnaprej.

Komentiranje je zaprto.