Podpora NSi vztrajno raste, največ zaupanja zlasti med mladimi

DELI:
24.04.2017, NSi

Javnomnenjski anketi Mediane in Ninamedie sta pokazali vse višjo podporo Novi Sloveniji. Tako je po anketi Mediane stranka skočila na tretje mesto med političnimi strankami, hkrati pa NSi beleži tudi največjo rast podpore in zaupanja – glede na marčevsko merjenje Mediane se je podpora dvignila kar za 2,8 odstotka. Če podporo NSi preračunamo v poslanske mandate, bi to pomenilo 10 poslanskih mest. Posebej razveseljivo pa je tudi dejstvo, da je NSi med tistimi strankami, ki ji najbolj zaupajo zlasti mladi.

Prenovljen gospodarski program in reforma zdravstva

Ocenjujemo, da je visoka rast podpore posledica številnih rešitev, ki jih je NSi predstavila v javnosti, prav tako pa je veliko zanimanja in odobravanja prejel prenovljen gospodarski program NSi, s katerim bo Slovenija lahko naredila potreben razvojni preboj. Glavni cilji osveženega gospodarskega programa NSi so nizki davki, enostavni postopki, odzivna javna uprava, hitro zaposlovanje, dostojne pokojnine, dostopno zdravstvo in večja rodnost. Krščanski demokrati pa smo pripravili tudi celovit nabor ukrepov za prenovo zdravstvenega sistema, ki jih je večkrat pohvalila tudi zdravniška stroka.

Odločilno bo, kdo bo tretji

Na vrhu javnomnenjskih raziskav sta še vedno dve stranki iz različnih ideoloških polov, zato bo na volitvah še toliko bolj pomembno, kdo bo tretja najmočnejša stranka. Prav ta bo namreč jeziček na tehtnici pri sestavi bodoče vlade. V NSi smo veseli tretjega mesta, ki nam ga kažejo javnomnenjske ankete, hkrati pa z vso odgovornostjo pripravljamo rešitve za številne pereče probleme, ki pestijo našo državo.