Podpora NSi v mesecu maju še naprej stabilna

DELI:
29.05.2017, NSi

Povprečje javnomnenjskih anket v mesecu maju Novi Sloveniji kaže stabilno podporo. Če združimo vse majske ankete in izračunamo povprečje, bi NSi tako volilo 5,4 odstotka izmed vseh vprašanih, preračunano pa to pomeni 9 poslanskih mest

Posamezne ankete so NSi pokazale sledeče odstotke podpore med vsemi vprašanimi: Dnevnik 5,2 %, Delo 5,9 % in Mediana 2,3 %.

Anketa Mediane je ta mesec NSi res namerila nekoliko nižjo podporo kot pretekli mesec, ko je NSi doživela visoko rast zaupanja (5,8 %). Pri tem je razveseljiv zlasti podatek, da je NSi uvrščena med tiste stranke, ki jim najbolj zaupajo zlasti mladi. Velja pa opozoriti, da Medianine meritve javnomnenjske podpore Novi Sloveniji kažejo dokaj nejasno sliko, saj se rast in padec podpore relativno močno izmenjujeta iz meseca v mesec.

Ne glede na to, pa v NSi še naprej pripravljamo nabor ukrepov za ključne probleme v državi. Poleg prenovljenega gospodarskega programa 2.0 in pokojninske reforme imamo že dalj časa pripravljeno tudi zdravstveno reformo in paket ukrepov za nižje davke in boljši položaj družin.