Odziv predsednice NSi Ljudmile Novak na izid referenduma: To je velik poraz za vlado!

DELI:
20.12.2015, NSi

novak1_anpe_090715V nadaljevanju objavljamo odziv predsednice NSi Ljudmile Novak na neuradne rezultate referenduma o spremembi Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih:

“Vsem državljankam in državljanom, ki so šli na referendum, se iskreno zahvaljujem. Tudi tistim, ki so glasovali drugače, kot sem si sama želela, saj to pomeni, da tudi ti, ki so bili za, niso pokazali brezbrižnost do tega zelo pomembnega vprašanja. To je velik poraz za vlado Mira Cerarja, saj je ta imela o tej problematiki v proceduri svoj zakon, ki pa ga je umaknila, in podprla zakon Združene levice ter ga sprejela po skrajšanem postopku. Temu smo v NSi že od vsega začetka ostro nasprotovali. Pričakujem, da bomo zdaj dostojno uredili pravni in socialni status vsem istospolno usmerjenim parom.

Državljanke in državljani so že dvakrat na referendumu zavrnili takšno ureditev, kot je bila zdaj predlagana, upam, da ne bo potreben še tretji referendum. V Sloveniji se moramo bolj posvetili resnim težavam, kot so demografska slika, zaposlitve mladih, okrevanje gospodarstva, ob tem pa vsekakor rešiti tudi socialni in pravni status za istospolne osebe, a na način, da bo ta sprejemljiv za vse.”