Od Mateje Vraničar Erman pričakujemo, da bo varovala javne finance in razbremenila gospodarstvo

DELI:
08.09.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Jozef Horvat, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek“Finančna ministrica mora imeti maksimalno politično podporo na vladi, najprej pa od predsednika vlade, ki jo je predlagal. In potem seveda tudi od vseh ostalih koalicijskih partnerjev. Ampak danes že slišim vsaj od ene koalicijske partnerice, da že nekako rožlja s proračunskimi zahtevami. Ali bo Mateja Vraničar Erman toliko trdna, da bo varovala javne finance in ali bo res upoštevala načelo, da moramo imeti v tej državi takšno okolje, kjer bodo za vse veljale enake možnosti?” se je v oddaji Studio ob 17h na Radiu Slovenija vprašal podpredsednik NSi Jožef Horvat.

“Pri tem seveda mislim na delodajalce, in seveda mislim na delojemalce. In tu je davčna politika, politika prispevkov, politika, ki ustvarja poslovno okolje tudi za tuje investitorje, kjer smo zelo slabi,” je še dodal Horvat.

“Če bi se vse to realiziralo, kar je kandidatka za finančno ministrico povedala na zaslišanju v državnem zboru, potem bomo v NSi prvi, ki ji bomo čestitali po koncu mandata,” je še poudaril podpredsednik NSi.

Podpredsednik NSi je obenem tudi komentiral odločitev koalicije, da podpre ministrico Milojko Kolar Celarc ob vloženi interpelaciji zoper njo. “Če jo bo koalicija branila in podprla, torej, da ne bo podprla razrešitve Milojke Kolar Celarc, bo to pomenilo, da v bistvu podpira njeno slabo delo zadnjih dveh let, ko so se podaljšale čakalne dobe, zaradi česar ljudje trpijo in lahko celo umrejo,” je v Studiu ob 17h dejal podpredsednik NSi Jožef Horvat.

Celotno oddajo lahko poslušate TUKAJ.