Objavljamo prikaz nasprotnih dejstev v mediju Nova24TV

DELI:
13.10.2016, NSi

“NSi ni izključevalna stranka. Gospod Aleš Hojs je bil v zgodovini NSi edini izključeni član. Njegovo izključitev je predlagal podmladek NSi in še nekateri lokalni odbori stranke. Aleša Hojsa ni izključila predsednica NSi Ljudmila Novak, ampak je o njegovi izključitvi demokratično odločal Izvršilni odbor (IO) NSi*. V NSi ima vsak član možnost, da kandidira za predsednika stranke ali za člana IO, pri čemer o kandidatih demokratično odloča kongres stranke kot najvišji organ. Aleš Hojs je svojo priložnost imel, tako kot jo imajo tudi ostali člani.

Ostro zavračamo trditve vašega medija, da je Janez “Škrabec peljal Tonina ter še nekaj članov NSi na hokejske kvalifikacije v Belorusijo”. Vodja PS NSi mag. Matej Tonin si je hokejske kvalifikacije v Belorusiji za OI v Seulu ogledal v organizaciji turistične agencije Kompas. Kompasov aranžma je v celoti plačal sam.

Pri vaših namigovanjih gre, kot že večkrat v preteklosti, za zlonamernosti, ki nimajo popolnoma nič skupnega z resnico, kakor tudi nekatere druge vaše trditve, ki so zmanipulirane in iztrgane iz konteksta.

Obenem želimo še poudariti, da smo v NSi ponosni na sprejeti Zakon o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev, ki zagotavlja osnovno civilizacijsko normo dostojnega pokopa vseh mrtvih. Informacije o preprodajanju predmetov iz množičnih grobišč so bile že javno zanikane s strani izvajalca izkopavanj.”

* Več o odločitvi IO NSi, da se gospoda Aleša Hojsa izključi iz stranke, si lahko preberete na: http://nsi.si/izvrsilni-odbor-nsi-zaradi-skodovanja-ugleda-stranke-izkljucil-alesa-hojsa/

Pojasnilo: Zahteva za popravek se navezuje na objavo članka z naslovom “Neverjetno, kaj vse je povedala Novakova … Kljub izključitvi lahko Hojs kandidira za predsednika NSi” (povezava: http://nova24tv.si/aktualno/novakova-kljub-izkljucitvi-lahko-hojs-kandidira-za-predsednika-nsi/).